1. Kuumenna litra kanalientä kiehuvaksi. Hienonna kolme salottisipulia.
2. Kuullota sipuleita pannulla tai kasarissa voissa viisi minuuttia. Lisää neljä desilitraa risottoriisiä ja jatka kuullotusta noin 5 minuuttia. Lisää kaksi ja puoli desilitraa kuivaa valkoviiniä ja sekoittele kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu ja heti perään lisää vähän kanalientä. Sekoittele koko ajan, kunnes liemi on imeytynyt.
3. Lisää lientä, kun edellinen satsi on imeytynyt. Sekoita risottoa koko kypsymisen ajan.
4. Kun riisi on al dente eli noin 25 minuutin päästä, lisää kaksi ruokalusikallista voita ja 70 grammaa raastettua parmesaania. Tarjoa sitruunarisotto heti.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 7/2022.
Lue myös: Täydellinen risotto – näillä neuvoilla teet elämäsi pehmeimmän risoton
Lue myös Anna.fi: Risotto on onnistuessaan pehmeää ja täyteläistä – näillä ohjeilla valmistat elämäsi parhaan risoton!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunarisotto