
Kaura-puolukkauunipuuro
Kaura-puolukkauunipuuro valmistetaan kaurasuurimoista ja kauramaidosta, joten se sopii myös maidottomaan ruokavalioon. Uunissa täyteläiseksi hautunut puuro saa makua puolukoista ja mantelirouheesta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Kevyt
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Kaura-puolukkauunipuuro:
- 2 ½ dl kaurasuurimoita
- 1 dl pakastepuolukoita
- ½ dl mantelirouhetta
- 1 tl suolaa
- 7 dl kaurajuomaa
Pinnalle
- kaneli-sokeria
- puolukoita
Valmistusohje
Kaura-puolukkauunipuuro tehdään helposti näin:
1. Huuhtele kaurasuurimot kevyesti, valuta ja levitä reilun litran kokoisen uunivuoan pohjalle. Ripottele joukkoon jäiset puolukat, mantelirouhe ja suola ja kaada päälle kaurajuoma.
2. Kypsennä kaura-puolukkapuuroa 175-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia, vuoan koosta riippuen. Anna puuron hetken aikaa hautua folion alla ennen tarjoilua. Ripottele uunipuuron pinnalle kaneli-sokeria ja tarjoa puolukoiden kera.
Kokeile myös muita maukkaita puuroreseptejä: Mysli-kaurapuuro Neljän jyvän uunipuuro Ohrauunipuuro Ruoka.fi: Lempeä puuro
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kaura-puolukkauunipuuro