Reseptit

Kaurapalat

Kaurapalat ovat ihania ja terveellisiä kotitekoisia leipäsiä. Taikinaa ei tarvitse edes vaivata, anna sen tekeytyä jääkaapissa yön yli.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Kaurapalat

  • 2 dl kaurajauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita tai kauraleseitä
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 ps (11 g) kuivahiivaa
  • 4 dl huoneenlämpöistä vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl oliiviöljyä

Päälle

  • ½ dl siemeniä esimerkiksi seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Kaurapalat valmistuvat helposti näin:

  1. Sekoita isossa kulhossa kaurajauhot, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot.
  2. Sekoita jauhojen joukkoon pussillinen kuivahiivaa.
  3. Lisää vesi, suola, hunaja ja oliiviöljy. Sekoita ainekset yhteen käsin tai jonkun tikun avulla. Löysä taikina on helppo sekoittaa esimerkiksi ohuen syömäpuikon avulla. Näin taikina ei tartu sormiin.
  4. Kelmuta astia ja nosta se kylmään yöksi.
  5. Leikkaa leivinpaperista sopiva pala uunivuokaan (noin 15 x 23 cm). Kumoa taikina vuokaan. Painele se kostutetuin käsin tasaiseksi.
  6. Ripottele päälle siemeniä ja paina siemenet taikinan pintaan.
  7. Leikkaa tai paina veitsellä taikinaan viillot, että leipä on helpompi leikata paistamisen jälkeen. Leikkaa ensin pitkittäin ja sen jälkeen tee kolme viiltoa tasaisin välein. Näin saat kahdeksan kaurapalaa.
  8. Paista kaurapaloja 250 asteessa noin 15–20 minuuttia.

Vinkki! Kaurapatonki on syynä suomalaisten leivontabuumiin

kaurapalat
Kaurapalat on yksi parhaita kauraleipäohjeita. Taikinaa ei tarvitse edes vaivata. © Sanna Mansikkamäki

Lue myös Anna.fi: Itse tehty kauraleipä on herkullista

Kuvausvaatteet, Pia Hagström: vihreä neule Second Female, Stockmann www.stockmann.com


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaurapalat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.