Kaurapalat
Kaurapalat ovat ihania ja terveellisiä kotitekoisia leipäsiä. Taikinaa ei tarvitse edes vaivata, anna sen tekeytyä jääkaapissa yön yli.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Kaurapalat
- 2 dl kaurajauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita tai kauraleseitä
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 ps (11 g) kuivahiivaa
- 4 dl huoneenlämpöistä vettä
- 2 tl suolaa
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl oliiviöljyä
Päälle
- ½ dl siemeniä esimerkiksi seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Kaurapalat valmistuvat helposti näin:
- Sekoita isossa kulhossa kaurajauhot, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot.
- Sekoita jauhojen joukkoon pussillinen kuivahiivaa.
- Lisää vesi, suola, hunaja ja oliiviöljy. Sekoita ainekset yhteen käsin tai jonkun tikun avulla. Löysä taikina on helppo sekoittaa esimerkiksi ohuen syömäpuikon avulla. Näin taikina ei tartu sormiin.
- Kelmuta astia ja nosta se kylmään yöksi.
- Leikkaa leivinpaperista sopiva pala uunivuokaan (noin 15 x 23 cm). Kumoa taikina vuokaan. Painele se kostutetuin käsin tasaiseksi.
- Ripottele päälle siemeniä ja paina siemenet taikinan pintaan.
- Leikkaa tai paina veitsellä taikinaan viillot, että leipä on helpompi leikata paistamisen jälkeen. Leikkaa ensin pitkittäin ja sen jälkeen tee kolme viiltoa tasaisin välein. Näin saat kahdeksan kaurapalaa.
- Paista kaurapaloja 250 asteessa noin 15–20 minuuttia.
Vinkki! Kaurapatonki on syynä suomalaisten leivontabuumiin
Lue myös Anna.fi: Itse tehty kauraleipä on herkullista
Kuvausvaatteet, Pia Hagström: vihreä neule Second Female, Stockmann www.stockmann.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kaurapalat