Reseptit

Keiteleen muikkukeitto

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
0  annosta

Ainekset

  • 500 g muikkuja
  • 500 g perunoita
  • 250 g lanttua
  • 250 g porkkanaa
  • 1 kpl sipuli
  • 1 l kalalientä
  • 10 kpl maustepippuria
  • 2 kpl laakerinlehteä
  • 4 dl täysmaitoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • nokare voita
  • tilliä
  • purjoa, ruohosipulia tai kevätsipulia
  • (suolaa)
  • voideltua ruisleipää

Valmistusohje

Keiteleen muikkukeitto

 

  1. Perkaa ja huuhtele muikut. Kuori ja lohko juurekset ja sipuli.
  2. Kiehauta kalaliemi ja lisää joukkoon maustepippurit, laakerinlehdet, sipuli, lanttu- ja porkkanapalat. Keitä kymmenisen minuuttia.
  3. Lisää joukkoon perunalohkot ja keitä kymmenisen minuuttia.
  4. Lisää keittoon maito, kerma, voi, muikut, tilli ja vihreä sipuli. Hauduta keittoa viitisen minuuttia, kunnes kalat kypsyvät. Tarjoa keiton
  5. kanssa voideltua tai voissa paahdettua ruisleipää.

Kermainen muikkukeitto on hyvä pitoruoka.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Keiteleen muikkukeitto

”kalastaja”

Hei

Ompas ihme ohje tämä Keiteleen kalakeitto; ikinä ei laiteta LANTTUA TAI PORKKANAA MUIKKUKEITTOON. OHJE ei ole perinteinen muikkukeitto jota täälläpäin syödään. Kenen keksimää LANTTUA KALAKEITOSSA?
mun mummokaan ei ikinä tehnyt tuollaista keittoa!!

Lanttukukko

Ajan souda kävele. Aina ee kutsu Keitele. Eli porkkanat ja lanttu loiset kuuluu keettoo. Ee kannata kuunnella ”mummu ja* vaikka monasti ovat oikeessa. Ja sit söömää ja sitä pottunokkaa kohti🤣.

Hyvää

Mummu ja älä kuuntele, vaikka oikeassa monesti ovatkin. Ee kun lanttu u ja 🔚porkkanoita ja ee ku pottonokkaa kohti tai suuhun.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.