Reseptit
alle 30 min
Kiitos

Keiteleen muikkukeitto

Ainekset

Lisää kauppalistalle
500 g muikkuja
500 g perunoita
250 g lanttua
250 g porkkanaa
1 kpl sipuli
1 l kalalientä
10 kpl maustepippuria
2 kpl laakerinlehteä
4 dl täysmaitoa
1 dl kuohukermaa
nokare voita
tilliä
purjoa, ruohosipulia tai kevätsipulia
(suolaa)
voideltua ruisleipää

Valmistusohje

 

  1. Perkaa ja huuhtele muikut. Kuori ja lohko juurekset ja sipuli.
  2. Kiehauta kalaliemi ja lisää joukkoon maustepippurit, laakerinlehdet, sipuli, lanttu- ja porkkanapalat. Keitä kymmenisen minuuttia.
  3. Lisää joukkoon perunalohkot ja keitä kymmenisen minuuttia.
  4. Lisää keittoon maito, kerma, voi, muikut, tilli ja vihreä sipuli. Hauduta keittoa viitisen minuuttia, kunnes kalat kypsyvät. Tarjoa keiton
  5. kanssa voideltua tai voissa paahdettua ruisleipää.

Kermainen muikkukeitto on hyvä pitoruoka.

Avainsanat

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Keiteleen muikkukeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X