Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Keitettyä parsaa ja sitruunavoisulaa

Keitetty parsa maistuu sitruunavoisulan kanssa. Saat aikaan mainion alkupalan, kun tarjoat parsan parmankinkku- ja sitruunaviipaleen kanssa.

Ainekset

  • 6-7 parsaa /ruokailija
  • 1 sitruunaviipale
  • vettä
  • suolaa

Sitruunavoisula:

  • 150 g voita
  • 1 (luomu)sitruunan raastettu kuori

Lisäksi:

  • parmesaanilastuja
  • 1-2 viipaletta ilmakuivattua kinkkua tai kylmäsavulohta/ruokailija

Valmistusohje

1. Kuori tuoreet parsat parsan- tai perunankuorimaveitsellä. Leikkaa kuivahtanut kanta pois.

2. Tee voisula. Pese sitruuna hyvin juuresharjaa käyttäen. Raasta kuori. Sulata voi ja lisää sitrusraaste voisulan joukkoon. Pidä lämpimänä.

3. Keitä parsaa suolan ja sitruunaviipaleen maustamassa vedessä Kypsennä vihreää parsaa noin 6 minuuttia ja valkoista parsaa noin 12 minuuttia tai kunnes se on veitsen terällä koitettaessa pehmeä mutta vielä kiinteää.

4. Nostele valutetut parsat lautaselle ja kaada päälle kuumaa sitruunavoisulaa. Ripottele päälle parmesaanilastuja. Voit tarjota lisäkkeenä myös ilmakuivattua kinkkua tai kylmäsavulohta.

Katso vielä videolta, kuinka parsa valmistetaan!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Keitettyä parsaa ja sitruunavoisulaa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.