Keitettyä parsaa ja sitruunavoisulaa
Keitetty parsa maistuu sitruunavoisulan kanssa. Saat aikaan mainion alkupalan, kun tarjoat parsan parmankinkku- ja sitruunaviipaleen kanssa.
- Kasvis
Ainekset
- 6-7 parsaa /ruokailija
- 1 sitruunaviipale
- vettä
- suolaa
Sitruunavoisula:
- 150 g voita
- 1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
Lisäksi:
- parmesaanilastuja
- 1-2 viipaletta ilmakuivattua kinkkua tai kylmäsavulohta/ruokailija
Valmistusohje
1. Kuori tuoreet parsat parsan- tai perunankuorimaveitsellä. Leikkaa kuivahtanut kanta pois.
2. Tee voisula. Pese sitruuna hyvin juuresharjaa käyttäen. Raasta kuori. Sulata voi ja lisää sitrusraaste voisulan joukkoon. Pidä lämpimänä.
3. Keitä parsaa suolan ja sitruunaviipaleen maustamassa vedessä Kypsennä vihreää parsaa noin 6 minuuttia ja valkoista parsaa noin 12 minuuttia tai kunnes se on veitsen terällä koitettaessa pehmeä mutta vielä kiinteää.
4. Nostele valutetut parsat lautaselle ja kaada päälle kuumaa sitruunavoisulaa. Ripottele päälle parmesaanilastuja. Voit tarjota lisäkkeenä myös ilmakuivattua kinkkua tai kylmäsavulohta.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Keitettyä parsaa ja sitruunavoisulaa