Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Keitetyt lihapyörykät

Herkullinen lampaanliha kypsyy tasaisesti mehevässä tomaattikastikkeessa. Voit tarjota ohessa uuniperunoita tai pastaa.

Ainekset

  • 700 g lampaanjauhelihaa
  • 1 silputtua
  • 2 rkl öljyä
  • 1 muna
  • 2 rkl jauhettua mantelia tai korppujauhoja
  • 1 rkl tomaattisosetta
  • 1-3 tl kuminaa
  • ¼ kanelia
  • suolaa
  • 4 rkl persiljaa

kastike:

  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2-3 dl valkoviiniä, lihalientä tai vettä
  • 1 rkl tomaattisosetta
  • 1-2 rkl fenkolinsiemeniä
  • 1-2 rkl anista
  • suolaa, mustapippuria

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne öljyssä. Sekoita jauheliha, kuullotettu, jäähtynyt sipuli, kananmuna, manteli- tai korppujauhe ja tomaattisose tasaiseksi murekeseokseksi. Mausta hienonnetulla kuminalla, kanelilla, suolalla ja persiljalla.Voit lisätä paprikaa ja mustapippuria ja jättää kuminan pois.

2. Tyhjennä tölkillinen tomaattimurskaa laakeaan paistokasariin, lisää valkoviiniä, lihalientä tai vettä. Mausta tomaattisoseella, fenkolinsiemenillä, aniksella, suolalla ja mustapippurilla.

3. Kasta kädet kylmään veteen, ota murekeseosta nokare kerrallaan ja pyörittele lihapullia kostutetulle leikkuulaudalle. Kuumenna tomaattikastike ja lisää pyöryköitä liemeen, kääntele niitä ja anna kypsyä miedommalla lämmöllä. Lisää tarvittaessa tomaattimurskaa, lihalientä ja mausteita.

 

Lue lisää:

Mausteiset lammaslihapullat

Lammaspyörykät ja tomaattidippi

Marokkolaiset lihapullat

lammasvartaat

Ruoka.fi: Intialaiset lammasvartaat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Keitetyt lihapyörykät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.