Keitetyt lihapyörykät
Herkullinen lampaanliha kypsyy tasaisesti mehevässä tomaattikastikkeessa. Voit tarjota ohessa uuniperunoita tai pastaa.
- Maidoton
Ainekset
- 700 g lampaanjauhelihaa
- 1 silputtua
- 2 rkl öljyä
- 1 muna
- 2 rkl jauhettua mantelia tai korppujauhoja
- 1 rkl tomaattisosetta
- 1-3 tl kuminaa
- ¼ kanelia
- suolaa
- 4 rkl persiljaa
kastike:
- 400 g tomaattimurskaa
- 2-3 dl valkoviiniä, lihalientä tai vettä
- 1 rkl tomaattisosetta
- 1-2 rkl fenkolinsiemeniä
- 1-2 rkl anista
- suolaa, mustapippuria
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne öljyssä. Sekoita jauheliha, kuullotettu, jäähtynyt sipuli, kananmuna, manteli- tai korppujauhe ja tomaattisose tasaiseksi murekeseokseksi. Mausta hienonnetulla kuminalla, kanelilla, suolalla ja persiljalla.Voit lisätä paprikaa ja mustapippuria ja jättää kuminan pois.
2. Tyhjennä tölkillinen tomaattimurskaa laakeaan paistokasariin, lisää valkoviiniä, lihalientä tai vettä. Mausta tomaattisoseella, fenkolinsiemenillä, aniksella, suolalla ja mustapippurilla.
3. Kasta kädet kylmään veteen, ota murekeseosta nokare kerrallaan ja pyörittele lihapullia kostutetulle leikkuulaudalle. Kuumenna tomaattikastike ja lisää pyöryköitä liemeen, kääntele niitä ja anna kypsyä miedommalla lämmöllä. Lisää tarvittaessa tomaattimurskaa, lihalientä ja mausteita.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Keitetyt lihapyörykät