Keitetty maissi
Keitetty maissi maustuu voisulalla ja yrteillä herkuksi. Voit myös käyttää maissit keittämisen jälkeen grillissä, kun keität niitä vähemmän aikaa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Keitetty maissi
- 4 kpl maissintähkää
- 1-2 l vettä
- 2 tl suolaa
Lisäksi:
- sulatettua voita
- persiljaa
Valmistusohje
Keitetty maissi valmistetaan näin:
- Kiehauta 1-2 l vettä ja lisää mausteeksi noin 2 tl suolaa.
- Poista maissintähkiä verhoavat lehdet ja laita tähkät kiehuvaan veteen. Keitä 10-12 minuuttia. Tarkista maissien kypsyys esimerkiksi haarukalla tai puutikulla. Huomaa, ettei maissintähkän keskusta pehmene keitettäessä. Jos aiot esikeittää maissit ja viimeistelet ne grillissä, keitä maisseja vain noin 5 minuuttia.
- Paina keitettyjen maissintähkien päihin pienet haarukat tai erityiset maissipidikkeet, jotta maissi on helpompi syödä. Sivele maissintähkien pintaan voita tai tarjoa erikseen persiljalla maustettua voisulaa. Napsi hampailla maissinjyvät tähkästä suoraan suuhun.
Lue myös: Maissi on monipuolinen herkku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Keitetty maissi