Ruoka

Herne-maissi-paprika on suomalaisten rakastama väripommi – hauskat makumuistot naurattavat nyt, mutta hemapan suosio ei ota laantuakseen

Suosikkipakaste hemapa hurmaa vuosikymmentenkin jälkeen. Herne-maissi-paprika on uskomattoman monikäyttöinen kasvissekoitus. Lue lukijoiden parhaat makumuistot.

Herne-maissi-paprika -pakastepussin suosio ei ole laantunut. Suomalaisten arkiruoat ovat saaneet väriä hemapa-pakastepussista jo 1980-luvulta asti.

Apetitilta kerrotaan, että herne-maissi-paprikan vuosivolyymi on useita satoja tonneja. Suomalaiset rakastavat tätä väripommia.

Suosikkipakasteen suosio perustuu varmasti värikkyyteen ja makuun. Tuoreena pakastetut kasvikset herne, maissi ja paprika ovat maultaan erittäin makeita ja värikkäinä kasviksina ne suorastaan loistavat muuten tylsien ja värittömien ruokien seassa.

Helppous ja hinta ovat siivittäneet sen suosiota.

Pakastepussi on kätevä ja tuote on helppo keittää tai mikrottaa kuumaksi. 

Hintakin on kohdillaan. Parilla eurolla saa kotiruokaan väriä ja makua. Jos samat tuotteet ostaa erikseen, hinta kipuaa jo lähemmäs kymmentä euroa. Hävikkiä ei tule ja tuote tulee syötyä kokonaan.

herne maissi paprika
Hemapa tuo väriä ja makua erilaisiin ruokiin. Se on yksi monipuolisimmista pakastevihanneksista.  © iStockphoto

Herne-maissi-paprika on uskomattoman monipuolinen

Jokainen suomalainen tuntee hemapan.

Se on tuttu väripilkku muuten värittömissä ruoissa kuten riisi-tonnikalasalaatissa, makaronin joukossa, jauheliharisotossa ja juuressalaateissa. Sitä käytetään niin lounasbuffettien salaateissa värinä ja makua tuomaan, kouluruokailussa sitä näkee käytettävän viikottain, ja lasten lautasilla sen avulla on opeteltu jopa liikennevaloja.

Onpa sen pussille ollut tarvetta myös mustelmien hoidossakin, kun on pitänyt saada jotain kylmää tai jäätävää mustelman päälle.

Yksi legendaarisimmista hemapa resepteistä on täytetty lihamureke. Jauhelihasta tehdyn lihapötkylän väliin on klassisesti laitettu pari pussillista herne-maissi-paprikaa. Kun lihamurekkeen leikkasi auki, sisältä valui värikäs hemapailotulitus.

Herne-maissi-paprikasekoitus tuo makua myös pizzaan, tortillalettujen sisään ja makaronilaatikkoon. Se sopii myös patoihin, munakkaisiin ja erilaisiin kasvisruokiin.

Pitääkö herne-maissi-paprika keittää?

Hemapa on pakastetuote, joka sisältää osittain ulkomailta peräisin olevia kasviksia. Se pitää kuumentaa ennen käyttöä.

Pakastekasvikset säilyttävät rakenteensa parhaiten, kun ne kuumennetaan ripeästi. Parhaaseen lopputulokseen pääsee, kun toimii pakkauksen ohjeen mukaan. 

Riippuen valmistajasta, raaka-aineen alkuperämaa voi vaihdella, mutta Apetit-tuotteen herne on kotimaista, paprika on ostettu pitkään Portugalista ja maissi Unkarista, valmistaja kertoo Kotiliedelle. 

Pussin avaamisen jälkeen tuotte keitetään tai kuumennetaan mikrossa.

Lisää jäinen kasvissekoitus kiehuvaan, vähään (n. 1 dl) veteen ja keitä 2–3 minuuttia. Mausta ja tarjoa.

Mikroaaltouunissa kuumenna mikron kestävässä astiassa täydellä teholla 3–4 minuuttia. Mausta ja tarjoa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Herne-maissi-paprika on suomalaisten rakastama väripommi – hauskat makumuistot naurattavat nyt, mutta hemapan suosio ei ota laantuakseen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.