Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Keltainen kurpitsakeitto

Bataatti syventää kurpitsan keltaista väriä. Happamat hedelmät, kuten omenat, kvittenit ja sitrukset antavat keitolle makua. Kurpitsan siemenet sopivat hyvin valmiin keiton pinnalle.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Kurpitsakeitto:

  • 1-2 sipulia tai purjon valkea osa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • öljyä
  • 1 l kasvis- tai kanalientä
  • 500 g bataattia
  • 5 dl kurpitsasosetta
  • 2 hapahkoa omenaa
  • ripaus chiliä tai cayennepippuria
  • ripaus muskottipähkinää
  • valkopippuria
  • (suolaa)
  • 2 dl ranskankermaa tai ruokakermaamaa

Kurpitsakeiton pinnalle:

  • kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

Ensin kurpitsa soseeksi:

Koverra kurpitsan malto ja keitä soseeksi. Leikkaa kuoreen reikiä ja tee siitä vaikkapa kurpitsalyhty.

Pyöräytä keltamaltoisesta kurpitsasta ensin sose, jota voi käyttää leivonnaisissa, keitoissa ja marmeladeissa. Litraan sosetta tarvitset kilon kurpitsan maltoa ja desin vettä. Kuutioi malto ja lisää kattilaan kiehuvaan veteen. Keitä hiljalleen puolisen tuntia ja soseuta. Syötäviksi sopivat parhaiten talvikurpitsa- eli squashlajikkeet kuten Cucurbita pepo ’Butternut’ sekä erilaiset Halloween-kurpitsat kuten Conneticut Field ja ’O’ Lantern’. Punamaltoiset lajit antavat kauniin värin piirakoihin ja keittoihin.

1. Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja paloittele bataatti ja omenat. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää joukkoon neste, bataattilohkot, omenat, kurpitsasose ja mausteet. Keitä noin 20 minuuttia ja soseuta.

2. Lisää kerma ja tarkista maku. Ripota kurpitsakeiton pinnalle kurpitsansiemeniä.

Lue myös: Kurpitsa on vihannestiskin aurinkoinen pullukka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Keltainen kurpitsakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.