Reseptit
alle 30 min
6

Kermainen kesäkeitto – tutun keiton juhlaversio

Monelle kesän odotetuin ruoka on iki-ihana kesäkeitto. Nyt se aateloidaan astetta paremmaksi alkukeitoksi valkoviinin sekä kuohukerman avulla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Vähän parempi kesäkeitto:

12 keskikokoista varhaisperunaa
5 uutta porkkanaa
1 l vettä
2-3 isoa lipstikanoksaa
1/2 l herneenpalkoja
1 pieni kukkakaali
1 kesäsipuli
2 dl valkoviiniä
1 tl suolaa

Kermasuurus:

2 dl kuohukermaa
2 rkl vehnäjauhoja

Lisäksi:

50 g huoneenlämpöistä voita
2 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. tilliä ja persiljaa

Valmistusohje

1. Pese, rapsuta ja 12 keskikokoista varhaisperunaa ja 5 uutta porkkanaa. Lisää perunat ja porkkanat sekä 2-3 isoa lipstikanoksaa litraan kiehuvaa vettä. Anna kasvisten kiehua noin 5 minuuttia puolikypsiksi.

2. Perkaa 1/2 l herneitä ja paloittele 1 pieni kukkakaali pieniksi nupuiksi. Hienonna 1 kesäsipuli, säästä hienonnetut varret koristeluun. Lisää keittoon kukkakaalit, sipuli, 2 dl valkoviiniä ja 1 tl suola. Keitä muutama minuutti. Poista lipstikanoksat.

3. Sekoita 2 rkl vehnäjauhoja ja kahteen desilitraan kuohukermaa ja lisää suurus sekä herneenpalot keiton joukkoon. Keitä vielä muutama minuutti. Anna hautua kannen alla hetki. Sekoita 50 g huoneenlämpöistä voita sekä 2 rkl hienonnettuja yrttejä, kuten tilliä ja persiljaa ja viimeistele keitto yrttivoilla sekä hienonnetuilla sipulinvarsilla.

Lue myös: Kesäkeitto on sesonkiruokaa – näillä vinkeillä onnistut

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kermainen kesäkeitto – tutun keiton juhlaversio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X