Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kermainen kesäkeitto – tutun keiton juhlaversio

Monelle kesän odotetuin ruoka on iki-ihana kesäkeitto. Nyt se aateloidaan astetta paremmaksi alkukeitoksi valkoviinin sekä kuohukerman avulla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Vähän parempi kesäkeitto:

  • 12 keskikokoista varhaisperunaa
  • 5 uutta porkkanaa
  • 1 l vettä
  • 2-3 isoa lipstikanoksaa
  • ½ l herneenpalkoja
  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 kesäsipuli
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 tl suolaa

Kermasuurus:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja

Lisäksi:

  • 50 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. tilliä ja persiljaa

Valmistusohje

Kermainen kesäkeitto tehdään helposti näin:

1. Pese, rapsuta ja 12 keskikokoista varhaisperunaa ja 5 uutta porkkanaa. Lisää perunat ja porkkanat sekä 2-3 isoa lipstikanoksaa litraan kiehuvaa vettä. Anna kasvisten kiehua noin 5 minuuttia puolikypsiksi.

2. Perkaa 1/2 l herneitä ja paloittele 1 pieni kukkakaali pieniksi nupuiksi. Hienonna 1 kesäsipuli, säästä hienonnetut varret koristeluun. Lisää keittoon kukkakaalit, sipuli, 2 dl valkoviiniä ja 1 tl suola. Keitä muutama minuutti. Poista lipstikanoksat.

3. Sekoita 2 rkl vehnäjauhoja ja kahteen desilitraan kuohukermaa ja lisää suurus sekä herneenpalot keiton joukkoon. Keitä vielä muutama minuutti. Anna hautua kannen alla hetki. Sekoita 50 g huoneenlämpöistä voita sekä 2 rkl hienonnettuja yrttejä, kuten tilliä ja persiljaa ja viimeistele keitto yrttivoilla sekä hienonnetuilla sipulinvarsilla.

Lue myös: Kesäkeitto on sesonkiruokaa – näillä vinkeillä onnistut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kermainen kesäkeitto – tutun keiton juhlaversio

Sinun täytyy kommentoidaksesi.