Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Kermaiset ahvenfileet

Sinapilla terästetty kermakastike korostaa ahvenen miedon hienostunutta makua. Lisää kermaisiin ahvenfileisiin vain tilliä ja ruohosipulia.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kermaiset ahvenfileet:

600 g ahvenfileitä
suolaa
valkopippuria
nippu tilliä
ruohosipulia
2 dl kermaa
2 rkl siemenellistä sinappia

Valmistusohje

1. Puolita ahvenfileet saksilla ja poista samalla leveässä päässä sijaitseva terävä ruotorivi. Lado ahvenfileen puolikkaat paperilla suojatulle leikkuulaudalle. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Silppua ruohosipuli ja tilli. Jaa silppu ahvenfileille ja aseta kaksi fileenpuolikasta päällekkäin. Kiehauta kerma.

3. Lado fileeparit voideltuun uunivuokaan. Lisää sinappi kuumaan kermaan. Sekoita ja kaada seos vuokaan ahvenfileiden päälle. Kypsennä ahvenia 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa ahvenfileet uusien perunoiden kanssa.

Lue myös: Kalakauppiaan vinkit – näin tunnistat tuoreen kalan!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kermaiset ahvenfileet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X