Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kermaiset ahvenfileet

Sinapilla terästetty kermakastike korostaa ahvenen miedon hienostunutta makua. Lisää kermaisiin ahvenfileisiin vain tilliä ja ruohosipulia.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Kermaiset ahvenfileet:

  • 600 g ahvenfileitä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 nippu tilliä
  • ruohosipulia
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl siemenellistä sinappia

Valmistusohje

Kermaiset ahvenfileet tehdään helposti näin:

1. Puolita ahvenfileet saksilla ja poista samalla leveässä päässä sijaitseva terävä ruotorivi. Lado ahvenfileen puolikkaat paperilla suojatulle leikkuulaudalle. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Silppua ruohosipuli ja tilli. Jaa silppu ahvenfileille ja aseta kaksi fileenpuolikasta päällekkäin. Kiehauta kerma.

3. Lado fileeparit voideltuun uunivuokaan. Lisää sinappi kuumaan kermaan. Sekoita ja kaada seos vuokaan ahvenfileiden päälle. Kypsennä ahvenia 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa ahvenfileet keitettyjen perunoiden kanssa arkena tai pyhäpäivän aterialla.

Lue myös: Kalakauppiaan vinkit – näin tunnistat tuoreen kalan!

Lue myös Anna.fi/ruoka: Yrtti-sitrustäytteiset ahvenfileet


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kermaiset ahvenfileet

Maija

Entä uunin lämpötila ja paistoaika?

Kotiliesi Toimitus

Hei Maija, ahvenia kypsennetään 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Anna

Hei,
Uunivuoka ahvenille..millä olis paras voidella?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.