Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vaniljakreemi

Vaniljakreemi on helppo tehdä alusta alkaen itse. Monikäyttöinen kreemi sopii tuulihattujen tai eclair-leivosten täytteeksi tai vaikka laskiaispullan väliin kermavaahdon sijaan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
1  annos

Ainekset

Vaniljakreemi

  • 60 g keltuaista
  • 50 g sokeria
  • 20 g maissitärkkelystä
  • ½ vaniljatanko
  • 3 dl kevytmaitoa

Valmistusohje

Vaniljakreemi valmistuu helposti näin:

  1. Mittaa pyöreäpohjaiseen kulhoon 60 grammaa kananmunan keltuaista ja 50 grammaa sokeria, vispaa vispilällä ilmavaksi. Lisää 20 grammaa maissitärkkelystä ja vispaa tasaiseksi tahnaksi. 
  2. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja puolita se. Poista puolikkaasta vaniljatangosta siemenet veitsen avulla ja laita sekä vaniljatangon puolikas että siemenet sekä kolme desilitraa kevytmaitoa toiseen kattilaan. Kuumenna maito kiehuvaksi ja kaada sen jälkeen siivilän läpi ohuena nauhana keltuaistahnan joukkoon samalla koko ajan vauhdikkaasti vispaten. 
  3. Kaada seos takaisin kattilaan ja lämmitä keskilämmöllä koko ajan samalla vispaten reunoja ja pohjia myöten. Kun seos poreilee pari kertaa, ota kattila levyltä. Vaniljakreemi on valmiina selvästi paksuuntunutta. 
  4. Kaada valmis vaniljakreemi kulhoon, peitä kulho tuorekelmulla niin että kelmu osuu kreemin pintaan. Näin pintaan ei muodostu kalvoa. Viilennä jääkaapissa.

Vinkki! Käytä vaniljakreemi muutaman päivän kuluessa esimerkiksi eclair-leivosten täytteenä, laskiaispullassa tai jälkiruokamaljoissa marjojen kera.

vaniljakreemi

Lue myös Anna.fi: Mansikkaviineri


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vaniljakreemi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.