
Keväiset Oolannin perunat
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 1 kg vihreää parsaa
- vettä
- 1 tl suolaa
- 1 kg uusia perunoita
- nippu kevätsipulia
- nokare voita
- 1.5 tl suolaa
- ripaus sokeria ja valkopippuria
- 2 dl vettä
- 5 dl kulutusmaitoa
- 0.5 dl vehnäjauhoja
- ripaus muskottipähkinää
- kourallinen silputtua ruohosipulia ja persiljaa
Valmistusohje
- Kuori parsat ja paloittele varret. Keitä koosta riippuen 3-5 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.
- Kuutioi hyvin pestyt perunat. Silppua kevätsipuli. Kuullota rasvassa laakeassa paistokasarissa, mausta ja lisää joukkoon vettä. Keitä noin 15 minuuttia.
- Vatkaa jauhot maitoon. Lisää seos perunoiden joukkoon ja kuumenna hiljalleen sekoitellen. Lisää muskotti, silputut yrtit ja parsat. Tarkista maku. Tarjoa suolalla ja valkopippurilla maustetuissa ruisjauhoissa kieriteltyjen ja voissa paistettujen ahvenfi leiden kanssa.
Herkuttele ruoan jälkeen appelsiiniohukaisilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Keväiset Oolannin perunat