kierretoffeet Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kierretoffeet

Kierretoffeet ovat kuin vanhan ajan toffeekaramelleja. Niissä on juuri oikeanlainen sitkeä ja tahmea koostumus. Kierretoffeet kannattaa kääriä heti kiertämisen jälkeen leivinpaperiin, niin ne eivät tartu toisiinsa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
50 annosta

Ainekset

Kierretoffeet

  • 2 dl kuohukermaa
  • 50 g voita
  • 3 ½ dl sokeria
  • ¾ tl hunajaa
  • 2  tl voita leivinpaperin voiteluun

Valmistusohje

Kierretoffeet tehdään helposti näin:

  1. Voitele leivinpaperi voilla ja aseta se vuokaan (noin 20×20 cm).
  2. Mittaa kaksi desilitraa kuohukermaa ja 50 grammaa voita kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes voi sulaa. Pidä lämpimänä.
  3. Mittaa 3 1/2 desilitraa sokeria ja 3/4 teelusikallista hunajaa pinnoitettuun kattilaan tai korkeareunaiseen pannuun. Kuumenna keskilämmöllä ahkerasti sekoitellen, kunnes sokeri sulaa ja seos saavuttaa kiehumispisteen. Anna seoksen kiehua samalla ahkerasti sekoitellen, kunnes se on 154 asteista. Tähän menee noin kuusi minuuttia. Käytä mittaamiseen mittaria ja varo todella kuumaa sokeria.
  4. Lisää sokeriseokseen lämmin kermaseos, ja jatka lämmittämistä ahkerasti sekoitellen, kunnes lämpö on 127 astetta. Tähän menee 11–12 minuuttia. Kaada massa vuokaan ja anna asettua noin neljä tuntia.
  5. Nosta leivinpaperin avulla toffeelevy pois vuoasta ja leikkaa se noin 1 cm nauhoiksi. Leikkaa nauhat poikittain kahteen osaan ja kierrä spiraaleiksi. Halutessasi voit kääriä kierretoffeet yksitellen leivin- tai muuhun tarttumattomaan paperiin.

Vinkki! Kierretoffeet voivat tarttua huoneenlämmössä toisiinsa. Jääkaapissa kierretoffeet säilyvät pari viikkoa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2020.

Lue myös: 7 x toffeeta ja kinuskia! Maapähkinäfudge, pika- ja paahtokinuski, kermakola ja muut ohjeet

Lue myös Anna.fi: Ihanimmat joulukarkit – tee itselle tai anna lahjaksi!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kierretoffeet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.