Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kiinanruusuglögi

Hehkuvanpunainen tervetulojuoma valmis­tuu kiinanruusulle läheistä sukua olevasta teehibiskuksesta. Sen voi tarjoilla myös kylmäk­si jäähdytetty­nä maljajuomana.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kiinanruusuglögi:

  • 1 l vettä
  • 2 kanelitankoa
  • 3 tähtianista
  • 10 neilikkaa
  • 2 appelsiinin kuori
  • 4 rkl hibiscus­kiinanruusuteetä (esim. Forsman Tea)
  • 1 ½ dl ruokokidesokeria
  • (1 dl vaaleaa rommia)

Valmistusohje

1. Keitä kannen alla vettä, mausteita ja kuorimaveitsellä vuoltua appelsiininkuorta 10 minuuttia. Nosta kattila syrjään ja lisää joukkoon tee ja sokeri.

2. Anna hautua kannen alla 3 minuuttia. Siivilöi ja lisää halutessasi rommi. Annostele juoma esilämmitettyihin laseihin. Juoma maistuu myös kylmänä.

Vinkki: Viimeistele lasien reunat loisteliaasti kultaisella värisokerilla. Sekoita kakun koristeluun tarkoitettua kultahippua sokeriin tai käytä valmista kultasokeria. Kostuta lasin reunat vedellä ja paina ne kultasokeriin.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 23/18.

Uutta makua glögiin:

sahramiglögi

Sahramiglögi

karpalo-inkivaariglogi

Karpalo-inkivääriglögi

vaalea glögi

Vaalea glögi

Anna.fi: Portviiniglögi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kiinanruusuglögi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.