Reseptit
alle 30 min
6

Kiinanruusuglögi

Hehkuvanpunainen tervetulojuoma valmis­tuu kiinanruusulle läheistä sukua olevasta teehibiskuksesta. Sen voi tarjoilla myös kylmäk­si jäähdytetty­nä maljajuomana.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kiinanruusuglögi:

1 l vettä
2 kanelitankoa
3 tähtianista
10 neilikkaa
2 appelsiinin kuori
4 rkl hibiscus­kiinanruusuteetä (esim. Forsman Tea)
1 1/2 dl ruokokidesokeria
(1 dl vaaleaa rommia)

Valmistusohje

1. Keitä kannen alla vettä, mausteita ja kuorimaveitsellä vuoltua appelsiininkuorta 10 minuuttia. Nosta kattila syrjään ja lisää joukkoon tee ja sokeri.

2. Anna hautua kannen alla 3 minuuttia. Siivilöi ja lisää halutessasi rommi. Annostele juoma esilämmitettyihin laseihin. Juoma maistuu myös kylmänä.

Vinkki: Viimeistele lasien reunat loisteliaasti kultaisella värisokerilla. Sekoita kakun koristeluun tarkoitettua kultahippua sokeriin tai käytä valmista kultasokeria. Kostuta lasin reunat vedellä ja paina ne kultasokeriin.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 23/18.

Uutta makua glögiin:

sahramiglögi

Sahramiglögi

karpalo-inkivaariglogi

Karpalo-inkivääriglögi

vaalea glögi

Vaalea glögi

Anna.fi: Portviiniglögi

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kiinanruusuglögi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X