Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kilohailileivät

Kilohailileivät ovat suosittua ruokaa virossa. Rukiista valmistetun mustan leivän päälle lastataan keitettyä kananmunaa ja kilohailia.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Kilohailileivät

  • 6 kananmunaa
  • 1 pieni punasipuli
  • ¼ ruukkua ruohosipulia
  • 6 tummaa vuokaleipäviipaletta
  • 6 rkl pehmeää voita tai kasvirasvalevitettä
  • 1 prk (250/175 g) savustettua kilohailia öljyssä

Valmistusohje

Kilohailileivät valmistuu helposti näin:

  1. Keitä, jäähdytä ja kuori munat. Viipaloi ne munaleikkurilla tai veitsellä.
  2. Kuori ja viipaloi punasipuli renkaiksi. Hienonna ruohosipuli.
  3. Levitä leivät leikkuulaudalle ja voitele ne. Laita päälle viipaloitua kananmunaa, kilohailia, sipulirenkaita. Koristele kilohailileivät ruohosipulilla.

Vinkki! Kokeile myös smörrebrödin tapaan valmistettuja munaleipiä.

kilohailileivät
Kilohailileivät tehdään kourallisesta raaka-aineita.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 7/2024.

Lue myös Anna.fi: Savukalaleipä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kilohailileivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.