Kilohailileivät
Kilohailileivät ovat suosittua ruokaa virossa. Rukiista valmistetun mustan leivän päälle lastataan keitettyä kananmunaa ja kilohailia.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
Ainekset
Kilohailileivät
- 6 kananmunaa
- 1 pieni punasipuli
- ¼ ruukkua ruohosipulia
- 6 tummaa vuokaleipäviipaletta
- 6 rkl pehmeää voita tai kasvirasvalevitettä
- 1 prk (250/175 g) savustettua kilohailia öljyssä
Valmistusohje
Kilohailileivät valmistuu helposti näin:
- Keitä, jäähdytä ja kuori munat. Viipaloi ne munaleikkurilla tai veitsellä.
- Kuori ja viipaloi punasipuli renkaiksi. Hienonna ruohosipuli.
- Levitä leivät leikkuulaudalle ja voitele ne. Laita päälle viipaloitua kananmunaa, kilohailia, sipulirenkaita. Koristele kilohailileivät ruohosipulilla.
Vinkki! Kokeile myös smörrebrödin tapaan valmistettuja munaleipiä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 7/2024.
Lue myös Anna.fi: Savukalaleipä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kilohailileivät