Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kinkkupasteija

Kinkkupasteijaa sopii arkeen ja juhlaan. Helppo taikina poimitaan valmiina kaupan pakastealtaasta, täyte syntyy sukkelasti taikinan sulaessa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Kinkkupasteija, taikina

  • 500 g lehtitaikinalevyjä (pakaste)

Täyte

  • 100 g saunapalvikinkkua
  • ½ dl ruohosipulia
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl juustoraastetta
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Voitelu

  • 1 kananmuna

Pinnalle

  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Kinkkupasteija leivotaan helposti näin:

  1. Levitä paketti lehtitaikinalevyjä pöydälle sulamaan. 
  2. Suikaloi sata grammaa saunapalvikinkkua. Hienonna puoli desilitraa ruohosipulia. Sekoita keskenään kinkkusuikaleet, ruohosipuli, sata grammaa maustamatonta tuorejuustoa, kaksi desilitraa juustoraastetta, 1/4 teelusikallinen suolaa ja 1/4 teelusikallinen rouhittua mustapippuria. 
  3. Leikkaa taikinalevyt puoliksi. Laita taikinaneliöiden keskelle ruokalusikallinen täytettä. Taita neliöt kolmion muotoisiksi pasteijoiksi. Ummista reunat haarukalla painelemalla. 
  4. Voitele pasteijat munalla, pistele ne haarukalla ja ripottele pinnalle pari ruokalusikallista seesaminsiemeniä. Paista kinkkupasteija 225 asteisessa uunissa alimmalla tasolla 10-15 minuuttia tai kunnes kypsiä.

Vinkki! Leivo samalla myös herkullisia muna-riisipasteijoita.

kinkkupasteija

Lue myös Anna.fi: Parsapasteijat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kinkkupasteija

Sinun täytyy kommentoidaksesi.