
Kinkkupasteija
Kinkkupasteijaa sopii arkeen ja juhlaan. Helppo taikina poimitaan valmiina kaupan pakastealtaasta, täyte syntyy sukkelasti taikinan sulaessa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Kinkkupasteija, taikina
- 500 g lehtitaikinalevyjä (pakaste)
Täyte
- 100 g saunapalvikinkkua
- ½ dl ruohosipulia
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl juustoraastetta
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Voitelu
- 1 kananmuna
Pinnalle
- 2 rkl seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Kinkkupasteija leivotaan helposti näin:
- Levitä paketti lehtitaikinalevyjä pöydälle sulamaan.
- Suikaloi sata grammaa saunapalvikinkkua. Hienonna puoli desilitraa ruohosipulia. Sekoita keskenään kinkkusuikaleet, ruohosipuli, sata grammaa maustamatonta tuorejuustoa, kaksi desilitraa juustoraastetta, 1/4 teelusikallinen suolaa ja 1/4 teelusikallinen rouhittua mustapippuria.
- Leikkaa taikinalevyt puoliksi. Laita taikinaneliöiden keskelle ruokalusikallinen täytettä. Taita neliöt kolmion muotoisiksi pasteijoiksi. Ummista reunat haarukalla painelemalla.
- Voitele pasteijat munalla, pistele ne haarukalla ja ripottele pinnalle pari ruokalusikallista seesaminsiemeniä. Paista kinkkupasteija 225 asteisessa uunissa alimmalla tasolla 10-15 minuuttia tai kunnes kypsiä.
Vinkki! Leivo samalla myös herkullisia muna-riisipasteijoita.
Lue myös Anna.fi: Parsapasteijat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kinkkupasteija