Pienet lihapasteijat punajuuriliemessä Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jauhelihapasteijat ja punajuuriliemi

Pienet jauhelihapasteijat leivotaan näppärästi valmiista voitaikinasta. Herkulliset pasteijat tarjotaan höyryävän alkupalana maukkaan punajuuriliemen kanssa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6 annosta

Ainekset

Jauhelihapasteijat

  • 500 g valmiita voitaikinalevyjä (6 kpl)
  • 250 g naudan paistijauhelihaa
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 rkl voita
  • 1 dl bulgarianjogurttia
  • 2-3 rkl auringonkukansiemeniä

Jauhelihapasteijat, koristelu

  • 100 g voitaikinaa

Jauhelihapasteijat, voitelu

  • 1 kananmuna

Punajuuriliemi

  • 5 punajuurta (500 g)
  • 4 porkkanaa
  • 2 punasipulia
  • 1 pala purjoa
  • 1 ½ l kasvislientä
  • 1 rkl ruohosipulia
  • ¼ tl muskottia
  • 1 tl siirappia

Valmistusohje

Pienet jauhelihapasteijat leivotaan helposti näin:

1. Paahda auringonkukansiemenet kuivalla kuumalla pannulla. Silppua sipuli. Kuullota sipulisilppu öljyssä pehmeäksi. Lisää jauheliha ja mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla 10 minuuttia.

2. Anna jäähtyä ja sekoita mukaan voi ja jogurtti.

3. Kauli taikina ohueksi levyksi ja voitele levy munalla. Painele taikinalevystä juomalasilla pyöreitä paloja. Nosta jokaisen palan päälle lusikallinen täytettä. Sulje pasteijat huolellisesti painelemalla. Voitele pasteijat.

4. Kauli viimeinen taikinalevy hieman leveämmäksi ja ota siitä tähtimuotilla paloja. Paina jokaisen pasteijan päälle yksi tähden muotoinen taikinapala. Paista pienet jauhelihapasteijat 200 asteessa 10–15 minuuttia.

Punajuuriliemi tehdään helposti näin:

1. Kuori ja paloittele punajuuret, porkkanat ja sipulit. Suikaloi purjo. Kiehauta vesi ja lisää siihen kasvisliemikuutio ja kasvikset. Keitä 45 minuuttia.

2. Siivilöi kasvikset. Tarkista liemen maku.

3. Mausta liemi ruohosipulilla, muskotilla ja siirapilla.

Vinkki!

Voit käyttää siivilöidyt kasvikset voi hienontaa ja käyttää pasteijoiden täytteeksi.

Vinkki!

Liemestä saa keiton keittämällä kasvisten kanssa 3 suikaloitua perunaa. Älä siivilöi lientä vaan tarjoa se sellaisenaan smetanan ja sipulisilpun kanssa.

Lue myös: Kuuma sieniliemi

Lue myös Anna.fi: Perunaiset sienipasteijat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jauhelihapasteijat ja punajuuriliemi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.