Reseptit
6
Kiitos

Kinuskiomenat

Kinuskiomenat pehmenevät uunin paahteessa suussasulaviksi. Paahtokinuski kruunaa herkun.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

uuniomenat:

6 hapanta omenaa
50 g voita
2 dl fariinisokeria

PAAHTOKINUSKI

2 dl Siro-sokeria
2 dl kuohukermaa
1 rkl voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista siemenkodat omenaporalla. Säästä pala kantaa koristeeksi. Sekoita voi ja fariinisokeri. Täytä omenoiden kolot sokerivoilla.

2. Peitä uunivuoan pohja leivinpaperilla ja lado omenat vuokaan. Kypsennä omenia 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne pehmenevät.

3. Valmista kinuski omenoiden kypsyessä. Kuumenna kerma mikrossa tai kasarissa. Kaada sokeri kuivaan valurautapannuun. Kuumenna kunnes sokeri sulaa ja saa väriä. Ole valpas, sokeri palaa nopeasti. Sekoita teräslusikalla ja kaada kuuma kerma joukkoon. Keittele koko ajan sekoitellen, kunnes seos sakenee kinuskiksi. Lisää lopuksi nokare voita. Lusikoi kinuski omenoille. Tarjoa sellaisenaan tai jäätelön kera.

Katso myös muita kinuskireseptejä:
Tumma kookoskinuski
Suklainen kinuskijuustokakku
Kinuskikarpalot
Pikakinuski
Ruoka.fi: Nopeat pähkinä-kinuskileivokset

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kinuskiomenat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X