
Kissankielet
- Kasvis
Ainekset
- 0.8 dl sokeria
- 1 dl siirappia
- 150 g margariinia
- 3 tl kanelia
- 2 tl kardemummaa
- 1 tl neilikkaa
- 1 tl inkivääriä
- 50 g mantelilastuja
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1.5 tl soodaa
Valmistusohje
- Kiehauta sokeri ja siirappi kattilassa. Lisää margariini ja anna seoksen jäähtyä.
- Mittaa mausteet, jauhot, sooda ja mantelilastut, sekoita ne keskenään ja lisää nopeasti sekoittaen jäähtyneeseen rasva-sokeriseokseen. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
- Muotoile taikinasta leivinpaperille tai folioon 1-2 nelikulmaista tankoa (3 x 4 cm). Kiedo leivinpaperi tai folio ympärille siten, että kulmikas muoto säilyy. Pidä taikinatankoja jääkaapin lämpötilassa seuraavaan päivään.
- Leikkaa terävällä, ohuella veitsellä taikinapötköstä 3-4 mm paksuja viipaleita. Paista ensimmäisestä viipaleesta koekakku, niin näet minkä kokoiseksi ja paksuiseksi leivonnainen leviää uunissa kypsyessään.
- Aseta viipaleet leivinpaperille. Paista kissankieliä noin 200 asteessa 4-6 minuuttia.
- Säilytä jäähtyneet leivonnaiset tiiviskantisessa rasiassa, niin ne pysyvät rapeina.
- Taikinan voi pakastaa tankona.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kissankielet