1. Ota yksi kokonainen broileri ja kolme teelusikallista suolaa. Suolaa broilerin pinta ja ripottele suolaa myös linnun sisälle. Hiero suola hyvin nahkaan.
2. Raasta neljästä mandariinista kuori ja purista mehut kulhoon. Hienonna kolme ruokalusilallista tuoretta oreganoa ja lisää se kulhoon. Sekoita joukkoon kolme ruokalusikallista seesamiöljyä ja kaksi teelusikallista kurkumaa.
3. Hiero mausteseos broilerin pintaan. Käytä kertakäyttöhanskoja suojataksesi käsiä värjääntymiseltä. Kurkuma värjää sormet nopeasti.
4. Halkaise neljä mandariinia ja täytä broileri. Sido linnun jalat kiinni paistonarulla.
5. Paista kokonainen kana uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 1 tunti 15 minuuttia tai kunnes lintu on kypsä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 7/2022.
Lue myös: Kokonainen broileri muhii uunissa meheväksi – poimi helppo ohje ja vinkit valmistukseen
Lue myös Anna.fi: Näin broilerista saa uunissa mehevää ja maukasta – parhaat ohjeet arkeen ja viikonlopun aterialle
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kokonainen kana uunissa