Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kolmen suklaan kuivakakku

Kolmen suklaan kuivakakku sulaa suuhun, mutta on myös näyttävän näköinen. Kakku vaatii poikkeuksellisen pitkän paistoajan, sillä taikinat ovat massaltaan eri painoisia ja kypsyvät eri tahtiin. Jos pinta tummuu liikaa, voit panna kakun päälle leivinpaperin loppukypsennyksen ajaksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12 annosta

Ainekset

Kolmen suklaan kuivakakku

  • 250 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 ½ dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ dl maitoa

Tummanruskeaan taikinaan

  • 100 g tummaa suklaata
  • 2 rkl kaakaojauhetta

Vaaleanruskeaan taikinaan

  • 1 rkl kaakaojauhetta

Koristelu

  • 100 g valkosuklaata
  • 2 rkl suklaahippuja tai -rouhetta

Vuokaan

  • 1 rkl voita tai margariinia

Valmistusohje

Kolmen suklaan kuivakakku leivotaan helposti näin:

1. Voitele suorakaiteen muotoinen ja 1 1⁄2 litran vetoinen kakkuvuoka voilla tai margariinilla. Vuokaa ei tarvitse leivittää.

2. Vatkaa  250 grammaa huoneenlämpöistä voita ja 2 1/2 desilitraa sokeria vaahdoksi. Lisää kolme kananmunaa yksitellen samalla vatkaten.

3. Sekoita 4 1/2 desilitraa vehnäjauhoja, kaksi teelusikallista leivinjauhetta ja kaksi teelusikallista vaniljasokeria keskenään. Sekoita kuivat aineet taikinaan. Lisää lopuksi puoli desilitraa maitoa.

4. Sulata sata grammaa tummaa suklaata mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Sekoita suklaasulan joukkoon kaksi ruokalusikallista kaakaojauhetta. Kun suklaaseos on jäähtynyt, sekoita siihen noin 1⁄4 taikinasta. Levitä tämä taikina tasaisesti vuoan pohjalle.

5. Jaa loppu taikina kahteen osaan ja siivilöi toiseen yksi ruokalusikallinen kaakaojauhetta. Sekoita tasaiseksi ja levitä vuokaan ensimmäisen taikinan päälle.

6. Levitä loppu taikina vuokaan päällimmäiseksi.

7. Paista kolmen suklaan kuivakakku 175-asteisen uunin alatasolla noin 90 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla, joka ylettää myös alimpaan taikinakerrokseen. Kun taikinaa ei enää tartu tikkuun, on kakku kypsä.

8. Anna kakun jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.

9. Käännä jäähtynyt kolmen suklaan kakku niin, että vaalea taikina on pinnalla. Koristelua varten paloittele sata grammaa valkosuklaata mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Ole varovainen valkosuklaan sulatuksen kanssa mikrossa. Se palaa herkästi. Levitä sula suklaa kakun päälle ja koristele suklaahipuilla tai -rouheella.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2021.

Lue myös: Suklaakakku maistuu kaikille – katso Kotilieden herkulliset reseptit!

Lue myös Anna.fi: Mehevä hedelmäkakku on mieluisa ruokalahja, jota voi tuunata monella tavoin – kokosimme parhaat ohjeet joulun herkullisiin kuivakakkuihin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kolmen suklaan kuivakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.