Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Kookos-kasviscurry

Kookos-kasviscurry on thaihenkinen kasvisruoka, joka syntyy nopeasti porkkanasta, kukkakaalista ja ruusukaaleista. Tarjoa kookos-kasviscurry höyryävän kuumana keitetyn riisin kera.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kookos-kasviscurry:

½ kukkakaali
400 g ruusukaaleja
2 isoa porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
2 cm:n pala tuoretta inkivääriä
2 rkl keltaista thaicurrytahnaa
1 tl mustia tai keltaisia sinapinsiemeniä
1 prk (400 g) kookosmaitoa
2 dl vettä
ripaus suolaa
Mainos

Lisäksi

thaibasilikaa

Valmistusohje

1. Paloittele kukkakaali. Leikkaa ruusukaaleista kannat ja tarvittaessa poista uloimmat lehdet. Halkaise suurimmat lehdet ja jätä pienemmät kokonaisiksi. Huuhtele huolella. Kuori ja viipaloi porkkanat.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä hetki. Raasta joukkoon inkivääri. Lisää pannulle currytahna, sinapinsiemenet, kookosmaito ja vesi. Anna ainesten kiehahtaa.

3. Lisää joukkoon kukkakaalit, ruusukaalit ja porkkanat. Anna seoksen kiehua hiljalleen 6-7 minuuttia tai kunnes porkkanat tuntuvat napakan kypsiltä.

4. Mausta kasviscurry suolalla ja tuoreella thaibasilikalla. Tarjoile keitetyn riisin kera.

kookos-kasviscurry

Rikasta kasviscurry halutessasi tölkillisellä kikherneitä. Kuva: Kristiina Kurronen

Lue myös: Intialainen curry syntyy niin kanasta kuin kasviksistakin – kolme herkullista reseptiä

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kookos-kasviscurry

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X