kookos-kasviscurry Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kookos-kasviscurry

Kookos-kasviscurry on thaihenkinen kasvisruoka, joka syntyy nopeasti porkkanasta, kukkakaalista ja ruusukaaleista. Tarjoa kookos-kasviscurry höyryävän kuumana keitetyn riisin kera.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Kookos-kasviscurry

  • ½ kukkakaali
  • 400 g ruusukaaleja
  • 2 isoa porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 cm:n pala tuoretta inkivääriä
  • 2 rkl keltaista thaicurrytahnaa
  • 1 tl mustia tai keltaisia sinapinsiemeniä
  • 1 prk (400 g) kookosmaitoa
  • 2 dl vettä
  • ripaus suolaa

Lisäksi

  • thaibasilikaa

Valmistusohje

Kookos-kasviscurry valmistuu näin helposti.

1. Paloittele kukkakaali. Leikkaa ruusukaaleista kannat ja tarvittaessa poista uloimmat lehdet. Halkaise suurimmat lehdet ja jätä pienemmät kokonaisiksi. Huuhtele huolella. Kuori ja viipaloi porkkanat.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä hetki. Raasta joukkoon inkivääri. Lisää pannulle currytahna, sinapinsiemenet, kookosmaito ja vesi. Anna ainesten kiehahtaa.

3. Lisää joukkoon kukkakaalit, ruusukaalit ja porkkanat. Anna seoksen kiehua hiljalleen 6-7 minuuttia tai kunnes porkkanat tuntuvat napakan kypsiltä.

4. Mausta kasviscurry suolalla ja tuoreella thaibasilikalla. Tarjoile keitetyn riisin kera.

kookos-kasviscurry
Rikasta kasviscurry halutessasi tölkillisellä kikherneitä. Kuva: Kristiina Kurronen

Lue myös: Intialainen curry syntyy niin kanasta kuin kasviksistakin – kolme herkullista reseptiä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kookos-kasviscurry

Sinun täytyy kommentoidaksesi.