Reseptit
4
Kiitos

Kookos-lohikeitto

Lohikeiton itämainen twisti syntyy kookosmaidosta ja inkivääristä. Nuudelit ja pinaattikiinankaali eli paksoi ovat herkullisia sattumia perinteisten perunoiden ja keittojuuresten sijaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kookos-lohikeitto:

1 kpl sipuli
1 rkl tuoretta inkivääriä
0.5 tl kurkumaa
2 tl öljyä
8 dl kalalientä
1 purkki (165 ml) kookosmaitoa
300 g pakastelohikuutioita tai tuoretta paloiteltua lohta
1 kpl pieni paksol-kaali tai 1/2 kiinankaalia
2 rkl limetin mehua
tuoretta punaista chiliä
125 g riisinuudeleita

Lisäksi

tuoretta korianteria

Valmistusohje

 

  1. Hienonna sipuli ja raasta inkivääri. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää siihen kurkuma ja hienonnettu sipuli sekä inkivääriraaste. Anna ainesten pehmentyä kattilassa miedolla lämmöllä.
  2. Lisää kattilaan kalaliemi, kookosmaito ja lohikuutiot. Kuumenna keitto kiehuvaksi.
  3. Hienonna paksoi tai kiinankaali ohuiksi suikaleiksi ja lisää suikaleet limettimehun ja hienonnetun chilin kanssa keittoon. Anna keiton kiehua muutama minuutti. Keitä riisinuudelit toisessa kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit huolellisesti ja annostele ne kuppeihin keiton kanssa. Mausta keitto tuoreella korianterilla tai tatsoi-yrtillä.
  • Lohen voi korvata muulla kalalla kuten pakasteseitillä tai kuhalla, tai katkaravuilla. Chilin määrä vaikuttaa keiton maun voimakkuuteen.

Lue myös: Kalakeitto maistuu arkena ja viikonloppuna – 5 herkullista ohjetta

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kookos-lohikeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X