Reseptit
30-60 min
6

Himahella

Klassikkoruoka: Kermainen lohikeitto

Kermainen lohikeitto on suomlainen klassikkoruoka, jota maailmalla tuskin tapaa. Siksi on on ruokakulttuurimme helmi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
8 perunaa
3 porkkanaa
2 sipulia
1 1/2 l kalalientä tai vettä
1- 1 1/2 tl suokaa
10-15 maustepippureita
400-500 g 
lohifileetä
1 laakerinlehti
2-3,3 dl kuohukermaa
3/4 dl tuoretta, silputtua tilliä

Valmistusohje

  1. Mikäli sinulla on kokonaisen kalan perkeet, keitä niistä ensin liemi keittoa varten. Pane lohen ruodot, 1 1/2 l vettä ja 5-6 mustapippuria, lohkottu sipuli sekä 1 tl suolaa kattilaan. Keitä kalalientä hiljaa poristen 10 minuuttia, Jos käytät kalalientä, tarkista liemen suolaisuus ennen kuin lisää suolaa valmiiseen keittoon.
  2. Pese ja kuori kasvikset. Paloittele perunat, viipaloi porkkanat ja hienonna sipulit.
  3. Kuumenna kalaliemi tai vesi kiehuvaksi. Lisää mausteet, sipulit ja porkkanat. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla viisi minuuttia. Lisää perunakuutiot ja keitä 10 minuuttia.
  4. Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.
  5. Lisää keittoon kala, kerma ja suola. Älä lisää suolaa maistamatta, sillä kalaliemessä on suolaa. Kuumenna lohikeitto kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin viisi minuuttia. Mausta perinteinen lohikeitto vielä tillillä.
  6. Tarjoa ruisleivän kanssa.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Klassikkoruoka: Kermainen lohikeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X