Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kookos-riisivanukas

Riisipuuron ystävät herkuttelevat riisipuurojälkkäristä keskikesälläkin. Kaverina maistuu mansikoista ja aprikooseista tehty kompotti.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 1 dl puuroriisiä
  • 4 dl vettä
  • 1 prk (400 g) kookoskermaa
  • 4 rkl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Kiehauta kattilassa vesi ja lisää joukkoon riisi. Keitä, kunnes vesi on kokonaan imeytynyt riisiin.

2. Lisää kookoskerma, sokeri ja suola. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 15–20 minuuttia useasti sekoitellen.

3. Nosta puuro jäähtymään. Sekoita joukkoon tuorejuusto, mausta vanilja­ sokerilla.

4. Valuta puuro annoskulhoihin ja an­ na jäähtyä kunnolla. Tarjoile mansik­ka-­aprikoosikompotin kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 14/17.

Lisää jälkiruokia riisistä:

riisivanukas

Riisivanukas

helppo jouluvanukas

Helppo jouluvanukas

Viktorian luumuherkku

Ruoka.fi: Valkosuklaarisotto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kookos-riisivanukas

Sinun täytyy kommentoidaksesi.