Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kookosjuustokakku

Kookosjuustokakku viimeistellään raikkaalla passiohedelmäkiilteellä. Juustokakku on gluteeniton ja halutessaan sen voi tehdä myös täysin vegaanisena versiona. Jos haluat juustokakusta mahdollisimman näyttävän ja korkean, tee se halkaisi­jaltaan 20 cm:n kokoiseen irtopohjaiseen kakkuvuokaan.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Kookosjuustokakku pohja

  • 150 g gluteenittomia kaurakeksejä (Kantolan) 
  • 50 g voita tai margariinia

Kookosjuustokakku täyte

  • 6 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rs påMACKAN tuorejuustoa (Oatly) (á 150 g)
  • 1 dl kondensoitua kookosmaitoa (á 320 g)
  • 1 ½ dl kookoshiutaleita
  • 1 limetin raastettu kuori
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 limetin puristettu mehu

Kookosjuustokakku kiille

  • 3 liivatelehteä
  • 2 dl appelsiinimehua
  • 3 passiohedelmää
  • ½ dl sokeria

Valmistusohje

  1. Kookosjuustokakku leivotaan näin. Laita irtopohjaisen kakkuvuoan (20-22 cm) pohjalle leivinpaperi ja leikkaa reunoille vuoan yli menevät leivinpaperi palaset.
  2. Murskaa 150 grammaa gluteenittomia kaurakeksejä tehosekoittimessa hienoksi. Sulata 50 grammaa voita tai margariinia mikrossa ja yhdistä keksimurun kanssa. Painele keksimuru kakkuvuoan pohjalle, peitä ja laita kylmään kovettumaan.
  3. Tee täyte. Pese kaksi limettiä, raasta toisesta kuori ja purista molemmista mehu. Laita kuusi liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kaksi desilitraa kuohukermaa vaahdoksi. Notkista kaksi rasiaa eli 300 grammaa kasvipohjaista tuorejuustoa sekä puoli desilitraa sokeria ja kaksi teelusikallista vaniljasokeria sähkövatkaimella. Lisää yksi desilitra kondensoitua kookosmaitoa sekä kermavaahto. Lisää 1 1/2 desilitraa kookoshiutaleita ja limetinkuoriraaste.
  4. Kuumenna limetin mehu mikrossa. Purista liivatteista vedet pois ja sulata mehussa. Kaada jäähtynyt limetinmehu ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuusto-kermaseokseen. Kaada kakkuvuokaan ja tasoita pinta.
  5. Peitä kelmulla ja laita kylmään hyytymään noin kahdeksi tunniksi.
  6. Tee kiille. Laita kolme liivatelehteä likoamaan kylmään veteen.
  7. Laita kattilaan kaksi desilitraa appelsiinimehua, kolmen passionhedelmän hedelmäliha ja puoli desilitraa sokeria, kuumenna kiehuvaksi niin että sokeri sulaa. Ota pois levyltä.
  8. Purista liivatteista vesi pois ja laita liivatteet kattilaan. Anna kiilteen jäähtyä melkein huoneenlämpöiseksi. Kaada kiille kakun päälle varovasti lusikkaa apuna käyttäen. Laita kookosjuustokakku hyytymään kylmään pariksi tunniksi.
  9. Irrota kookosjustokakku vuoasta varovasti ja laita kakkuvadille tarjolle.

VINKKI: Jos haluat kakusta täysin vegaanisen, varmista että käyttämäsi keksit ovat vegaanisia. Voit korvata liivatteen vegegelillä (Dr. Oetker), yksi pussi vastaa noin 3 liivatelehteä. Kermavaahdon voit korvata kaurakermalla tai kookoskermalla. Jotta kookoskermasta saa vaahtoa, avaamaton tölkki pitää laittaa 2–3 tunniksi kylmään, jonka jälkeen kova kerma kuoritaan kulhoon ja vaahdotetaan.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 8/2020.

Katso myös: 15 parasta juustokakkua – näillä hurmaat taatusti!

Anna.fi/ruoka: Mansikkajuustokakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kookosjuustokakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.