Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kookostoti

Kookostoti (eggnot tyyliin) on talven lämmittävä juoma, joka maistuu lempeästi kookokselle, muskottipähkinälle ja kanelille.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kookostoti

  • 1 prk (400 ml) kookoskermaa
  • 2 dl maitoa
  • ¼ tl jauhettua muskottipähkinää
  • ½ tl kanelia
  • 3 kananmunaa (keltuaiset ja valkuaiset erotel­tuna)
  • 1 dl (kookos)sokeria
  • ½-1 dl (tummaa) rommia

Koristelu

  • 1 valkuainen
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • kanelitankoja

Valmistusohje

Kookostoti valmistuu helposti näin:

  1. Kuumenna 400 millimitraa kookoskermaa, kaksi desilitraa maitoa, neljäsosa teelusikallinen jauhettua muskottipähkinää ja puoli teelusikallista kanelia kattilassa keskilämmöllä kiehuvaksi. Ota kattila pois levyltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Ota kolme kananmunaa. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja desilitra sokeria vaaleaksi vaahdoksi, noin 5 minuutin ajan. Sekoita jäähtynyt maitoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää puolesta yhteen desilitraa rommia.
  3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita varovasti juoman sekaan.
  4. Koristele lasit pyyhkimällä lasin reunaa valkuaisella ja sen jälkeen kieritä kostea reuna kookoshiutaleissa. Kaada kookostoti lasiin ja laita lasiin mukaan yksi kanelitanko.

Vinkki! Tarjoa kookostoti kaneli-sokerimanteleiden kera.

 kookostoti (eggnot tyyliin)

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2023.

Lue myös Anna.fi: Omena-kardemummatoti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kookostoti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.