Kookostoti
Kookostoti (eggnot tyyliin) on talven lämmittävä juoma, joka maistuu lempeästi kookokselle, muskottipähkinälle ja kanelille.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Kookostoti
- 1 prk (400 ml) kookoskermaa
- 2 dl maitoa
- ¼ tl jauhettua muskottipähkinää
- ½ tl kanelia
- 3 kananmunaa (keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna)
- 1 dl (kookos)sokeria
- ½-1 dl (tummaa) rommia
Koristelu
- 1 valkuainen
- 1 dl kookoshiutaleita
- kanelitankoja
Valmistusohje
Kookostoti valmistuu helposti näin:
- Kuumenna 400 millimitraa kookoskermaa, kaksi desilitraa maitoa, neljäsosa teelusikallinen jauhettua muskottipähkinää ja puoli teelusikallista kanelia kattilassa keskilämmöllä kiehuvaksi. Ota kattila pois levyltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Ota kolme kananmunaa. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja desilitra sokeria vaaleaksi vaahdoksi, noin 5 minuutin ajan. Sekoita jäähtynyt maitoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää puolesta yhteen desilitraa rommia.
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita varovasti juoman sekaan.
- Koristele lasit pyyhkimällä lasin reunaa valkuaisella ja sen jälkeen kieritä kostea reuna kookoshiutaleissa. Kaada kookostoti lasiin ja laita lasiin mukaan yksi kanelitanko.
Vinkki! Tarjoa kookostoti kaneli-sokerimanteleiden kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2023.
Lue myös Anna.fi: Omena-kardemummatoti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kookostoti