"Korealainen" kaalipiirakka
Tuttu kaalipiirakka saa korealaisen twistin, kun haudutettu kaalitäyte maustetaan korealaiselle keittiölle tyypillisellä gochujang-chilitahnalla. Käyttämällä valmistettu chilitahna maistuu korealaisissa bimbapeissa, kasvisruoissa ja lihojen marinadeissa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
Taikina:
- 2 x 275 g tuorelehtitaikinaa
Kaalitäyte
- 1 kg valkokaali
- 2 sipulia
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 3 rkl voita tai öljyä
- 1 tl inkivääritahnaa
- 3 rkl ruokokidesokeria tai siirappia
- 2 tl sormisuolaa
- 2 rkl balsamicoa
- 1 tl korealaista gochujang-chilitahnaa
Voiteluun
- 1 kananmuna
Valmistusohje
- Suikaloi kaali hyvin hienoksi raasteeksi. Silppua sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Sulata voi/öljy paistokasarissa ja kuullota siinä ensin sipulisilppuja viitisen minuuttia. Lisää kaaliraaste ja jatka kuullottamista 10-15 minuuttia. Lisää ruokokiedesokeri ja anna kaalin karamellisoitua hetken aikaa. Lisää inkivääritahna, suola ja chilitahna. Sekoita hyvin. Lisää kaalin joukkoon balsamico ja hauduta kaalia vielä noin 15-20 minuuttia. Anna täytteen jäähtyä hetki.
- Rullaa tuorelehtitaikina levyksi uunipellille. Levitä kaalitäyte taikinalevylle siten, että reunoihin jää sentin verran tyhjää. Nosta toinen taikinalevy kaalitäytteen päälle ja ummista reunat haarukalla painellen.
- Tee taikinaan koristeviiltoja tai pistele taikina haarukalla. Voitele piirakka kananmunalla.
- Paista kaalipiirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes piirakka on kauniin kullanruskea.
- Tarjoa hieman jäähtyneenä teen tai oluen kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: "Korealainen" kaalipiirakka