Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Korealaiset briossiburgerit

Korealaiset briossiburgerit kätkevät sisäänsä kokolihaa, maltillisen tulista kimchi-hapankaalia ja chilitahnalla maustettua majoneesia. Purutuntumaa korealainen hampurilainen saa pikapikkelöidystä porkkanasta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Korealaiset briossiburgerit, briossitaikina

  • 2 ½ dl maitoa
  • 25 g tuorehiivaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 ½ tl suolaa
  • 2 isoa kananmunaa
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 125 g pehmeää voita

Voitelu

  • 1-2 keltuaista
  • 1 tl hunajaa tai vaaleaa siirappia
  • 1-2 rkl vettä

Pinnalle

  • 1 rkl unikonsiemeniä

Korealaiset briossiburgeit, täyte

  • 300 g naudan ulko-­ tai sisäfileetä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 tl paahdettua seesamiöljyä
  • 2 porkkanaa
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • ½ dl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl gochujang-chilitahnaa
  • 1 dl majoneesia
  • 100 g kimchihapankaalia (esim. Rasilainen)
  • korianteria

Valmistusohje

Korealaiset briossiburgerit tehdään helposti näin:

1. Leivo ensin briossisämpylät. Käytä huoneenlämpöisiä raaka-aineita. Kuumenna 2 1/2 desilitraa maitoa kädenlämpöiseksi, murenna sekaan 25 grammaa tuorehiivaa. Lisää kaksi ruokalusikallista sokeria, puolitoista teelusikallista suolaa ja kaksi isoa kananmunaa puuhaarukalla vatkaten.

2. Alusta kahdeksan desilitraa vehnäjauhoja taikinaan ja vaivaa hyvin. Lisää 125 grammaa pehmeää voita pieninä nokareina ja vaivaa noin 15 minuuttia. Kohota peitettynä lämpimässä paikassa tunnin ajan.

3. Kumoa taikina leivinalustalle ja vaivaa tasaiseksi. Tee tanko ja leikkaa se 8–10 palaan. Pyöritä palat sämpylöiksi ja laita kohoamaan leivinpaperin päälle pellille. Kohota peitettynä 30 minuuttia.

4. Sekoita yhdestä kahteen keltuaista ja yksi teelusikallinen hunajaa tai vaaleaa siirappia sekä tilkka vettä. Voitele sämpylät seoksella ja ripottele päälle unikonsiemeniä. Paista briossisämpylät 200-asteeessa keskitasolla 15–18 minuuttia.

5. Valmista täyte. Leikkaa 300 grammaa naudan ulko- tai sisäfileetä hyvin ohuiksi viipaleiksi. Mausta viipaleet 1/4 teelusikallisella suolaa ja mustapippuria, valuta päälle kaksi teelusikallista paahdettua seesamiöljyä. Anna lihan maustua tunti.

6. Suikaloi kaksi porkkanaa ja laita suikaleet purkkiin. Lisää puoli desilitraa valkoviinietikkaa, 1/4 desilitraa vettä, kaksi ruokalusikallista sokeria ja puoli teelusikallista suolaa. Sulje purkki ja hölskyttele hetki. Anna maustua noin tunti. Sekoita kaksi teelusikallista gochujang-chiltahnaa ja yksi desilitra majoneesia.

7. Kokoa korealaiset briossiburgerit. Halkaise ja paahda neljä briossisämpylää. Nosta lautasille. Paista liha hyvin kuumalla pannulla vain toiselta puoleltaan, ettei se kuivu.

4. Kokoa korealaiset briossiburgerit: asettele täytteet sämpylän sisään.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 2/2022.

Lue myös: Briossi on paras hampurilaissämpylä – leivo täydelliset briossit helpolla ohjeella!

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy täydellinen hampurilainen! 4 erilaista reseptiä kulmakunnan herkullisimpien hampurilaisten valmistamiseen

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Korealaiset briossiburgerit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.