Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Korvapuustikääretorttu

Korvapuustikääretorttu maistuu kotoisasti kanelilta ja kardemummalta. Pehmeä tuorejuustotäyte tekee herkkuhetkestä täydellisen. Leivo tuttu pulla uuteen muotoon!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Korvapuustikääretorttu, pohja

  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • ½ rkl tummaa kaakaojauhetta

Korvapuustikääretorttu, kanelitäyte

  • 150 g voita (huoneenlämpöisenä)
  • 200 g vaniljatuorejuustoa (huoneenlämpöisenä)
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl kanelia

Korvapuustikääretorttu, kostutus

  • ½ dl maitoa

Valmistusohje

Korvapuustikääretorttu leivotaan helposti näin:

  1. Vaahdota kolme kananmunaa ja 1 1/2 desilitraa sokeria. Sekoita keskenään 1 1/4 desilitraa perunajauhoja sekä yksi teelusikallinen leivinjauhetta ja siivilöi muna-sokerivaahdon joukkoon. Lisää yksi teelusikallinen kardemummaa ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta yksi desilitra erikseen, siivilöi siihen puoli ruokalusikallista kaakaojauhetta ja sekoita. Lusikoi tämä taikina pursotuspussiin.
  2. Levitä vaalea taikina leivinpaperin päälle pellille. Leikkaa pursotuspussiin reikä ja pursota tummaa taikinaa spiraaleiksi vaalean taikinan päälle. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin kahdeksan minuuttia.
  3. Levitä puhdas leivinliina pöydälle. Kumoa valmis torttupohja liinalle ja kääri heti rullaksi siten, että liina menee rullan sisään. Peitä pötkö kelmulla ja jätä jäähtymään.
  4. Vatkaa 150 grammaa huoneenlämpöistä voita notkeaksi. Lisää muut täytteen aineet eli 200 grammaa huoneenlämpöistä vaniljatuorejuustoa, yksi desilitra tomusokeria ja kaksi teelusikallista kanelia ja vatkaa vielä hetki. Avaa tortturulla varovasti ja auta sormin, jos jossain kohdassa pinta meinaa tarttua kiinni liinaan. Kostuta pohja maidolla ja levitä täyte pohjalle. Kääri napakaksi rullaksi. Kääri korvapuustikääretorttu pyyhkeeseen tai leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään pariksi tunniksi.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 10/2021.

Lue myös: Kääretorttu on rakastettu klassikko, joka sopii arkeen ja juhlaan – katso Kotilieden parhaat ohjeet!

Lue myös Anna.fi: Porkkanakääretorttu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Korvapuustikääretorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.