koskenkorvalla liekitetyt letut Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Koskenkorvalla liekitetyt appelsiiniletut

Crepês Suzette on jälkkäri, joka syntyi aikanaan samoin kuten monet muutkin klassikkoruoat, vahingossa. Nämä Koskenkorvalla liekitetyt letut eivät olleet mikään vahinko, vaan ihan tarkoituksella Blondikeittiössä duunattu show.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8 annosta

Ainekset

Lettutaikina

  • 3 kananmunaa
  • 3 dl maitoa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Paistamiseen

  • 50 g voita

Pannulle

  • ¾ dl sokeria
  • 75 g voita
  • 1 appelsiinin puristettu mehu ja raastettu kuori
  • ¾ dl Koskenkorva Sataa

Liekitys

  • ½ dl Koskenkorva Sataa

Valmistusohje

  1. Riko munien rakenne kulhossa. Lisää maito, vehnäjauhot ja suola. Sekoita, kunnes taikina on tasaista. Anna taikinan turvota jääkaapissa tunnin ajan.
  2. Paista letut voissa keskilämmöllä ja nosta ne lautaselle sivuun.
  3. Pese appelsiini ja raasta kuori. Sulata sokeri ja voi pannussa. Lisää pannulle appelsiinimehu ja appelsiininkuoriraaste. Kiehauta ja alenna lämpöä. Lisää Koskenkorva Sata.
  4. Kastele ohukaiset Koskenkorva-apppelsiinisiirapissa molemmin puolin ja taita kolmioiksi. Nostele letut takaisin pannulle.
  5. Lisää Koskenkorva Sata kastikkeeseen, kuumenna ja sytytä seos palamaan. Kääntele pannua niin, että alkoholi palaa tasaisesti ja kauho kastike lettujen päälle.
  6. Tarjoa vaniljajäätelön ja mansikoiden/appelsiinilohkojen kanssa.

Vinkki: Lettuja ei välttämättä tarvitse liekittää, ne ovat herkkua sellaisenaankin.

Katso myös ohjeet:

Churrovohvelit

Churro vohveli
© Tiina Rantanen

Muurinpohjaletut

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Koskenkorvalla liekitetyt appelsiiniletut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.