Reseptit
8
Himahella - avatar

Himahella

Kiitos

Koskenkorvalla liekitetyt appelsiiniletut

Crepês Suzette on jälkkäri, joka syntyi aikanaan samoin kuten monet muutkin klassikkoruoat, vahingossa. Nämä Koskenkorvalla liekitetyt letut eivät olleet mikään vahinko, vaan ihan tarkoituksella Blondikeittiössä duunattu show.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lettutaikina

3 kananmunaa
3 dl maitoa
2 ½ dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria

Paistamiseen

50 g voita

Pannulle

3/4 dl sokeria
75 g voita
1 appelsiinin puristettu mehu ja raastettu kuori
3/4 dl Koskenkorva Sataa

Liekitys

1/2 dl Koskenkorva Sataa

Valmistusohje

  1. Riko munien rakenne kulhossa. Lisää maito, vehnäjauhot ja suola. Sekoita, kunnes taikina on tasaista. Anna taikinan turvota jääkaapissa tunnin ajan.
  2. Paista letut voissa keskilämmöllä ja nosta ne lautaselle sivuun.
  3. Pese appelsiini ja raasta kuori. Sulata sokeri ja voi pannussa. Lisää pannulle appelsiinimehu ja appelsiininkuoriraaste. Kiehauta ja alenna lämpöä. Lisää Koskenkorva Sata.
  4. Kastele ohukaiset Koskenkorva-apppelsiinisiirapissa molemmin puolin ja taita kolmioiksi. Nostele letut takaisin pannulle.
  5. Lisää Koskenkorva Sata kastikkeeseen, kuumenna ja sytytä seos palamaan. Kääntele pannua niin, että alkoholi palaa tasaisesti ja kauho kastike lettujen päälle.
  6. Tarjoa vaniljajäätelön ja mansikoiden/appelsiinilohkojen kanssa.

Vinkki: Lettuja ei välttämättä tarvitse liekittää, ne ovat herkkua sellaisenaankin.

Katso myös ohjeet:

Churrovohvelit

Churro vohveli

Muurinpohjaletut

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Koskenkorvalla liekitetyt appelsiiniletut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X