Reseptit
yli 60 min
8

Kreikkalainen lihamureke

Kreikkalainen lihamureke tehdään lampaan- ja naudanjauhelihasta, höystetään fetajuustolla ja peitellään munakoisoviipaleilla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1-2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
noin 1 rkl öljyä
1 dl vettä
tilkka naudanlihafondia tai ½ lihaliemikuutiota
1 dl korppujauhoa
500 g lampaanjauhelihaa
500 g naudan paistijauhelihaa
2 dl kermaviiliä tai kreikkalaista jogurttia
2 kananmunaa
200 g feta-juustoa
rouhittua mustapippuria
(ripaus suolaa)
1 tl oreganoa

Pinnalle

1 iso munakoiso
öljyä

Valmistusohje

1. Leikkaa munakoiso pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Ripota pinnalle suolaa. Anna viipaleiden vetistellä 5 minuuttia. Huuhdo niistä suolavesi ja kuivaa. Kuullota viipaleet
öljyssä.

2. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota öljyssä. Lisää vesi ja liemikuution puolikas tai fondi.

3. Kaada sipuliseos kulhoon. Lisää kermaviili tai jogurtti sekä korppujauho. Anna turvota 10 minuuttia.

4. Lisää munat, mausteet ja liha. Murenna joukkoon feta ja muovaa mureke voideltuun vuokaan. Peitä pinta munakoisoviipaleilla ja kypsennä lihamureketta 200-asteisessa noin 45 minuuttia.

Kokeile myös muita maukkaita jauheliharuokia:
Jauhelihamureke
Jauhelihapihvit
Turkkilaiset varraslihapullat
Ruoka.fi: Jauheliha-perunasoselaatikko

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kreikkalainen lihamureke

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X