Reseptit
30-60 min
4

Kuhakeitto

Maailman paras kalakeitto syntyy itse valmistetusta kalaliemestä voita ja kermaa säästelemättä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kuhakeitto:

7-10 kiinteää perunaa
3 porkkanaa
2 sipulia
75 g voita
1 l itse valmistettua kalalientä
10 kokonaista valkopippuria
10 kokonaista maustepippuria
3-4 laakerinlehteä
4 kuhafileetä paloiteltuna (ahven käy myös hyvin)
1 nippu tilliä
2 dl kermaa

Valmistusohje

1. Aloita kuhakeiton teko valmistamalla ensin kalaliemi.

2. Kuori perunat ja porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit.

3. Kuullota voissa paloiteltuja perunoita, porkkanoita ja sipuleita hetki, älä ruskista. Lisää kalaliemi ja mausteet.

4. Anna kiehua hiljalleen, että perunat kypsyvät. Kun perunat ovat kypsiä, sammuta liesi ja lisää kala, hienonnettu tilli ja kerma, anna vetäytyä 5 minuuttia. Tarjoile hyvän leivän kanssa.

Vinkki: Älä heitä pois kalan perkeitä, vaan valmista niistä herkullinen kalaliemi, joka voittaa valmisliemikuutiot mennen tullen. Käytä kalalientä keitoissa ja kastikkeissa, liemen voi myös pakastaa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 3/18.

Kalakeitto on herkkua: 

keväinen kalakeitto

Keväinen kalakeitto

ahvenkeitto

Ahvenkeitto

Kermainen lohikeitto

Kermainen lohikeitto

Ruoka.fi: Fiini ahvenkeitto

Avainsanat

Avainsanat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kuhakeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X