Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kuhakeitto

Maailman paras kalakeitto syntyy itse valmistetusta kalaliemestä voita ja kermaa säästelemättä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kuhakeitto:

  • 7-10 kiinteää perunaa
  • 3 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 75 g voita
  • 1 l itse valmistettua kalalientä
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 10 kokonaista maustepippuria
  • 3-4 laakerinlehteä
  • 4 kuhafileetä paloiteltuna (ahven käy myös hyvin)
  • 1 nippu tilliä
  • 2 dl kermaa

Valmistusohje

Kuhakeitto tehdään helposti näin:

1. Aloita kuhakeiton teko valmistamalla ensin kalaliemi.

2. Kuori perunat ja porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit.

3. Kuullota voissa paloiteltuja perunoita, porkkanoita ja sipuleita hetki, älä ruskista. Lisää kalaliemi ja mausteet.

4. Anna kiehua hiljalleen, että perunat kypsyvät. Kun perunat ovat kypsiä, sammuta liesi ja lisää kala, hienonnettu tilli ja kerma, anna vetäytyä 5 minuuttia. Tarjoile kuhakeitto hyvän leivän kanssa.

Vinkki: Älä heitä pois kalan perkeitä, vaan valmista niistä herkullinen kalaliemi, joka voittaa valmisliemikuutiot mennen tullen. Käytä kalalientä keitoissa ja kastikkeissa, liemen voi myös pakastaa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 3/18.

Kalakeitto on herkkua: 

keväinen kalakeitto

Keväinen kalakeitto

ahvenkeitto

Ahvenkeitto

Kermainen lohikeitto

Kermainen lohikeitto

Ruoka.fi: Fiini ahvenkeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuhakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.