Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Ahvenkeitto

Ahvenkeitto on maidoton kalakeitto, joka saa makua selleristä ja fenkolista.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
4 pienehköä ahventa
1 sipuli
1 rkl viherpippureita
2 tl suolaa
1 ½ l vettä
laakerinlehti

Keitto

nokare voita
4 kevätsipulinvartta
1 ½ l kalalientä
6–8 perunaa
1 fenkoli
3 lehtisellerin vartta
1 pussi pakastettuja keittojuureksia
tilliä

Valmistusohje

1. Perkaa ja fileoi ahvenet. Keitä kalanruodoista, päistä ja nahoista veden, mausteiden ja sipulin kanssa liemi. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia.

2. Kuullota silputut kevätsipulit voissa. Kuutioi kuoritut perunat joukkoon ja kaada päälle siivilöity kalaliemi. Keitä perunoita 10 minuuttia.

3. Lisää keittoon silputtu fenkoli, sellerinvarret ja jäiset pakastejuurekset. Lisää lopuksi kalafileet ja tilli. Kypsennä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Kokeile myös muita helppoja kalakeittoreseptejä:
Riisi-kalakeitto
Keväinen ahvenkeitto
Thaimaalainen lohikeitto
Ruoka.fi: Pinaatti-kalakeitto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ahvenkeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X