Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kuharullat ja höyrytetyt vihannekset

Kevyet kuharulla kypsennetään valkoviinikastikkeessa ja tarjotaan höyrytettyjen kasvisten kanssa. Kaloreita yhdessä annoksessa kuharullia on 390 eli 1630 kJ.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kevyet kuharullat

  • 600 g kuhafileetä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl vastarouhittua pippuria
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 ruukku rucolasalaattia tai persiljaa
  • 10 basilikanlehteä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 50 g pinjansiemeniä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2-3 rkl kasvirasvatuorejuustoa
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 1-2 tl kala- tai kasvisliemitiivistettä
  • (fondia)
  • (½ dl vettä)

Höyrytetyt vihannekset:

  • 200 g ruusu- tai kukkakaalia
  • 200 g porkkanoita
  • 100 g papuja
  • 100 g salaattifenkolia tai lehtipinaattia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • veitsenkärjellinen suolaa, pippuria ja sokeria

Valmistusohje

 

  1. Leikkaa fi leet ruodottomiksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Kuori valkosipulinkynsi ja pane se, rucola, basilika, öljy, pinjansiemenet ja 2 rkl valkoviiniä kulhoon. Hienonna sauvasekoittimella.
  3. Levitä seos fileille, rullaa ne ja lado vuokaan. Kaada viini ja sitruunamehu fileille, lisää tuorejuusto nokareina ja paista 200 asteessa 20-30 minuuttia.
  4. Puhdista ja pilko suupaloiksi lisäkekasvikset, höyrytä tai kypsennä vesitilkassa noin 10 minuuttia (pinaatin voi pikapaistaa öljytyllä pannulla), sekoita öljy, sitruunamehu ja mausteet. Mausta seoksella kasvikset.
  5. Lisää kuhan kastikkeeseen fondi (ja tilkka vettä), sekoita niin, että juusto sekoittuu tasaisesti. Tarjoa vihannesten sekä perunan kanssa.

Lue myös: Kalakauppiaan vinkit – näin tunnistat tuoreen kalan


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuharullat ja höyrytetyt vihannekset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.