Reseptit
alle 30 min
2
Kiitos

Kukkakaalipata

Muhevan mausteinen kukkakaalipata rikastetaan linsseillä. Maustetun ruokakerman voi halutessaan korvata myös kookoskermalla. Tarjoa riisin ja rapeakuorisen leivän kera.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kukkakaalipata:

1 iso sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
noin 1 tl kutakin maustetta (tai maun mukaan): kuminaa, juustokuminaa, curryjauhetta, jauhettua korianteria, garam masalaa
1 kuivattu chili
suolaa
1 pienehkö kukkakaali
½ porkkana
1 dl vihreitä linssejä
½ tlk tomaattimurskaa
½ tlk Valion Cocos Lime-ruokakermaa
1 tl kokonaisia neilikoita
1-2 rkl limettimehua

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy wokkipannussa ja kuullota sipulit. Lisää mausteet ja chili tässä vaiheessa, jotta maut avautuvat kunnolla.

2. Pilko kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja porkkana ”kolikoiksi”. Lisää kasvikset pannulle. Kuullota hetki. Lisää tomaattimurska, neilikat ja linssit. Anna hautua pienellä lämmöllä mielellään kannen alla, kunnes kukkakaalit, porkkanat ja linssit tuntuvat kypsiltä.

3. Lopuksi sekoita joukkoon vielä ruokakerma sekä limetin mehu ja kuumenna. Poista kokonaiset neilikat ja tarjoile kukkakaalipata itämaisen riisin kanssa.

Resepti: Minttu Koivunen, Lahti

Lue myös: 9 maittavaa kasvisreseptiä kukkakaalista – näin hyödynnät myös suosikkivihanneksen suojalehdet!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kukkakaalipata

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X