
Kukkakaaliwingsit
Kukkakaaliwingsit valmistuvat helposti uunissa. Savupaprika ja chilihiutaleet tuovat potkua kukkakaaliin. Tarjoa kukkakaalisiivet mieleisesi dipin kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Kukkakaaliwingsit
- 1 iso kukkakaali
Kukkakaaliwingsit, kourrutus
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl kivennäisvettä tai olutta (alkoholiton käy hyvin)
- 1 rkl rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 1 ½ tl savupaprikajauhetta
- ¼ tl chilihiutaleita
Kukkakaaliwingsit, pinnalle
- 2 rkl rypsiöljyä
- 4 rkl srirachakastiketta
Valmistusohje
Kukkakaaliwingsit tehdään uunissa helposti näin:
- Riivi kukkakaali kanansiipiä muistuttaviksi nupuiksi.
- Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset keskenään tasaiseksi vatkaimella. Anna kuorrutteen turvota 10 minuuttia.
- Pyöräytä kukkakaalinnuput kuorrutuksessa useammassa erässä. Valuta ylimääräiset taikinat takaisin kulhoon.
- Vuoraa uuninpelti leivinpaperilla ja asettele kuorrutetut kukkakaalit pellille.
- Paista kukkakalinnuppuja 225-asteisessa uunissa 15 – 20 minuuttia.
- Sekoita öljy ja srirachakastike keskenään. Sivele kukkaalinnuppuja mausteöljyllä ja anna kukkakaalien paahtua uunissa vielä 5 minuuttia.
- Tarjoa kukkaaliwingsit vegaanisen majoneesin, valkosipulimajoneesin eli aioilin tai sinihomejuustodipin kanssa.
Lue myös Anna.fi: Paahdettu kukkakaali
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kukkakaaliwingsit