Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kukkakaaliwingsit

Kukkakaaliwingsit valmistuvat helposti uunissa. Savupaprika ja chilihiutaleet tuovat potkua kukkakaaliin. Tarjoa kukkakaalisiivet mieleisesi dipin kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kukkakaaliwingsit

  • 1 iso kukkakaali

Kukkakaaliwingsit, kourrutus

  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl kivennäisvettä tai olutta (alkoholiton käy hyvin)
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 ½ tl savupaprikajauhetta
  • ¼ tl chilihiutaleita

Kukkakaaliwingsit, pinnalle

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 4 rkl srirachakastiketta

Valmistusohje

Kukkakaaliwingsit tehdään uunissa helposti näin:

  1. Riivi kukkakaali kanansiipiä muistuttaviksi nupuiksi.
  2. Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset keskenään tasaiseksi vatkaimella. Anna kuorrutteen turvota  10 minuuttia.
  3. Pyöräytä kukkakaalinnuput kuorrutuksessa useammassa erässä. Valuta ylimääräiset taikinat takaisin kulhoon.
  4. Vuoraa uuninpelti leivinpaperilla ja asettele kuorrutetut kukkakaalit pellille.
  5. Paista kukkakalinnuppuja 225-asteisessa uunissa 15 – 20 minuuttia.
  6. Sekoita öljy ja srirachakastike keskenään. Sivele kukkaalinnuppuja mausteöljyllä ja anna kukkakaalien paahtua uunissa vielä 5 minuuttia.
  7. Tarjoa kukkaaliwingsit vegaanisen majoneesin, valkosipulimajoneesin eli aioilin tai sinihomejuustodipin kanssa.

Lue myös Anna.fi: Näin valmistuu paahdettu kukkakaali


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kukkakaaliwingsit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.