Kulitsa eli venäläinen pääsiäispulla tai -kakku
Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Kulitsa

Kulitsa on hiivataikinasta leivottua pullaa tai kakkua. Perinteiseen tapaan kulitsasta leikataan viipaleita ja viipaleiden päälle otetaan annos pashaa ja nautitaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kulitsa eli pääsiäispulla

4 dl maitoa
50 g hiivaa
4 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl suolaa
noin 1,7 l vehnäjauhoja (noin 1 kg)
2 rkl kardemummaa
2 rkl vaniljasokeria
2 dl rusinoita
2 dl kuivattua aprikoosia (tai jauhettua mantelia)
1 pussi saframia (0,5 g) + 0,5 dl maitoa
2 rkl konjakkia, rommia tai cointreau-likööriä
300 g voita tai margariinia

voiteluun:

1 kananmuna

koriste:

tomusokeria
vettä tai valkuaista
pääsiäismakeisia, hedelmämarmeladeja tai nonparelleja

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kulitsa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X