Kuninkaiden torttu – Galette des rois
Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Kuninkaiden torttu (Galette des Rois)

Ranskalainen kuninkaiden torttu on saanut nimensä kolmen tietäjän mukaan. Mantelitäytteistä torttua tarjotaan loppiaisena samppanjan kanssa. Leivonnaisen sisään kätkettiin ennen onnea tuottava papu, jonka asemesta nykyisin käytetään valmiina ostettavaa pientä muovi-tai posliiniesinettä. Se, joka saa tortusta pavun, kruunataan illan kuninkaaksi tai kuningattareksi. Kuningas saa kultaisen kruunun ja kuningatar hopeisen ja kruunupää valitsee joukosta itselleen kruunattavan puolison.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

pohja:

500 g voitaikinaa

täyte:

125 g jauhettua mantelia
125 g tomusokeria
2 keltuaista
2 valkuaista
25-50 g voita
1-3 rkl konjakkia tai mantelilikööriä tai 1 tl vaniljasokeria

voiteluun:

keltuainen ja 1-2 rkl vettä
tomusokeria

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kuninkaiden torttu (Galette des Rois)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X