Reseptit
alle 30 min
20
Kiitos

Kurpitsahummus on paras dippikastike – siinä riittää potkua

Kurpitsahummus on todella koukuttavan herkullinen. Se on maustettu chipotlechilillä ja savupaprikalla, jotka tekevät siitä todella jännittävän makuisen. Tarjoile kurpitsahummus nachojen, hapankorppujen, hapankorppu-snacksien tai naanleivän kanssa. Yhdestä kurpitsasta teet suuren määrän hummusdippiä. Tämä sopii isojen bileiden tarjoiluihin hyvin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kurpitsahummus:

1 myskikurpitsa
230 g kypsiä kikherneitä suolaliemessä
3 rkl tahinia tai mantelitahnaa
1/2 sitruunan puristettu mehu
3 (50 g) chipotle-chiliä säilykepurkista
(esim. La Costeña -merkkistä)
1 tl juustokuminaa
2 tl suolaa
3 tl tulista savupaprikajauhetta
2 tl hunajaa tai sokeria
1/2 dl oliiviöljyä

Tarjolle

1 ps nachoja, hapankorppu snacksejä tai ruisnachoja (esim. Finn Crisp snacks)
(esim. makuna paahdettu paprika & chipotle)

Valmistusohje

  1. Halkaise kokonainen myskikurpitsa kahtia pituussuunnassa. Nosta se uunipellille ja paahda sitä 240 asteessa noin 45 minuuttia. Nosta uunista ja anna jäähtyä.
  2. Kaavi lusikalla siemenet pois. Koverra kurpitsan pehmeä ja paahtunut sisus kulhoon tai tehosekoittimen sekoituskulhoon. Lisää kulhoon 230 grammaa kypsiä säilykekikherneitä liemineen, kolme ruokalusikallista tahinia tai mantelitahnaa, puolikkaasta sitruunasta puristettu mehu, kolme säilykechipotlechiliä, yksi teelusikallinen juustokuminaa, kaksi teelusikallista suolaa, kolme teelusikallista tulista savupaprikajauhetta, kaksi teelusikallista hunajaa tai sokeria ja puoli desilitraa oliiviöljyä.  Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi soseeksi. Maut tiivistyvät, kun siirrät tahnan jääkaappiin pariksi tunniksi ennen syömistä.
  3. Tarjoile kurpitsahummus osana herkkupöytää, tai tarjoile se dippinä esimerkiksi ruissipseille tai nachoille.

Katso myös: Paahdettua kukkakaalihummusta ja pitasipsejä

Katso myös Anna.fi/Ruoka: 7 x dippi bataattiranskalaisille: helpot ja nopeat reseptit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kurpitsahummus on paras dippikastike – siinä riittää potkua

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X