Paahdettu kukkakaalihummus ja pitasipsit
Erilaiset tahnat ovat Lähi-idän keittiölle ominaista tarjottavaa ja sopivat mainiosti illanistujaisten tarjottavaksi. Paahdettu kukkakaalihummus dippaillaan rapeilla pitaleipäsipseillä suoraan suuhun.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Paahdettu kukkakaalihummus
- 1 pieni (500-600 g) kukkakaali
- 200 g kypsiä säilykekikherneitä tai itse keitettyjä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 4 rkl seesaminsiementahnaa eli tahinia
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ sitruunan mehu
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 1 tl sormisuolaa
- ½ tl kurkumaa
Pitasipsit
- 4 pitaleipää
- oliiviöljyä
- ripaus sormisuolaa
Koristelu
- hienonnettua lehtipersiljaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paahdettu kukkakaalihummus ja pitasipsit