Reseptit
alle 30 min
8

Paahdettua kukkakaalihummusta ja pitasipsejä

Erilaiset tahnat ovat Lähi-idän keittiölle ominaista tarjottavaa ja sopivat mainiosti illanistujaisten tarjottavaksi. Paahdettua kukka­kaalihummusta dippaillaan rapeilla pitaleipäsipseillä suoraan suuhun.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Paahdettua kukkakaalihummus:

1 pieni (500-600 g) kukkakaali
noin 200 g kypsiä säilykekikherneitä tai itse keitettyjä
noin 2 rkl oliiviöljyä
4 rkl seesaminsiementahnaa eli tahinia
1 valkosipulinkynsi
noin 1/2 sitruunan mehu
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl sormisuolaa
1/2 tl kurkumaa

Pitasipsit:

4 pitaleipää
oliiviöljyä
ripaus sormisuolaa

Koristeeksi:

hienonnettua lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Nosta kukkakaali kulhossa mikroon ja kypsennä täydellä teholla noin 10 minuuttia. Lämmitä uunin grillivastukset täydelle teholle. Kumoa kukkakaali uunipellille ja paahda noin 5 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

2. Käännä uuni 200 asteeseen. Valuta kikherneet, mutta säästä liemi. Huuhtele 1 dl kikherneistä kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperin päällä. Levitä leivinpaperoidulle uunipellille ja pirskota päälle hieman oliiviöljyä ja sormisuolaa. Paahda herneitä 30 minuuttia.

3. Valmista pitaleivät. Halkaise pitaleivät ja sipaise niille öljyä. Leikkaa kolmion muotoisiksi paloiksi ja mausta sormisuolalla. Levitä palat kikherneiden kanssa samalle pellille, kun jäljellä on noin 7 minuuttia paahtamisaikaa. Paahda kauniin kullan ruskeiksi.

4. Nosta paahdettu kukkakaali monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Lisää loput kikherneet, tahini, paloiteltu valkosipulinkynsi, sitruunamehu ja mausteet. Aja tasaiseksi tahnaksi. Notkista kikherneiden liemellä sopivan pehmeäksi.

5. Valuta kukkakaalihummus kulhoon. Koristele paahdetuilla kikherneillä ja hienonnetulla lehtipersiljalla. Tarjoile rapeiden pitasipsien kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 23/18.

Hummuksen voi maustaa myös näin: 

vihreä hummus

Vihreä hummus

vegetahnat

Punajuurihummus

korianterihummus

Korianterihummus

Anna.fi: Vihreä hummus maistuu pitakolmioiden kanssa

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Paahdettua kukkakaalihummusta ja pitasipsejä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X