Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Kurpitsaohratto ja paahdettu parsakaali

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 (noin 800 g) myskikurpitsaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
2 dl ohrahelmiä (Torino)
6 dl kasvislientä
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
1 tl kuivattua rosmariinia

Paahdettu parsakaali

400 g parsakaalia
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
3 rkl parmesaanijuustoa

Valmistusohje

Kurpitsaohratto ja paahdettu parsakaali valmistetaan mehukkaasta myskikurpitsasta, pehmeäksi keitetystä ohrasta ja kevyesti paahdetuista parsakaaleista.

1. Halkaise kurpitsa. Kaavi siemenet talteen ja huuhtele hyvin. Kuori ja paloittele hedelmäliha. Levitä kurpitsapalat uunivadille ja pirskota päälle oliiviöljyä ja hunajaa. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

2. Keitä ohrahelmiä kasvisliemessä hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen noin 15 minuuttia.

3. Valmista parsakaalit. Huuhtele kaali ja leikkaa suikaleiksi niin, että kukinto jää varteen kiinni. Paista miedolla lämmöllä öljyssä. Mausta kevyesti, kun kaalit ovat saaneet hieman väriä ja siirrä pannu syrjään. Ripottele päälle parmesaaniraaste.

4. Paahda toisella pannulla kurpitsansiemenet. Kun ne saavat väriä ja alkavat poksahdella, siirrä pannu syrjään. Lisää joukkoon muutama tippa öljyä ja kääntele.

5. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota toisella pannulla öljyssä hetki. Valuta ohra lävikössä ja kaada sipuliseoksen joukkoon. Lisää kurpitsapalat ja rosmariini. Kääntele ainek-
set, jotta maut sekoittuvat. Tarjoile kurpitsaohratto paahdetun parsakaalin kera. Koristele kurpitsansiemenillä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kurpitsaohratto ja paahdettu parsakaali

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X