
Kurpitsapasta
Kurpitsapasta yhdistää makeaksi paahdetun kurpitsan ja pehmeän pinaatti-juustokastikkeen. Sanonta "Kaikki on parempaa paahdettuna" pitää ehdottomasti paikkansa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Kurpitsapasta
- 400 g pastaa
- 1 myskikurpitsa
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 tl yrttimausteseosta esim. Provencen
- 250 g ricottajuustoa
- 150 g pakastepinaattia sulatettuna
- 20 g parmesaanijuustoa
- 1 tl suolaa
- 2 dl pastan keitinvettä
Valmistusohje
Kurpitsapasta tehdään helposti näin:
- Kurpitsapasta valmistuu helposti näin. Kuori ja kuutioi yksi myskikurpitsa suupalan kokoiseksi kuutioksi. Pyörittele palat neljässä ruokalusikallisessa oliiviöljyä ja kahdessa teelusikallisessa yrttimausteseosta. Paista kurpitsakuutioita 230-asteisessa uunissa uunin ylätasolla noin 20 minuuttia.
- Laita pastavesi kiehumaan ja mausta se runsaalla suolalla. Keitä 400 grammaa pastaa pakkauksen ohjeen mukaan.
- Sekoita kulhossa yksi purkki eli 250 grammaa ricottajuustoa ja 150 grammaa sulatettua pinaattia. Raasta 20 grammaa parmesaanijuustoa ja sekoita se joukkoon. Mausta yhdellä teelusikallisella suolaa.
- Siivilöi pasta, ota keitinvettä talteen pari desilitraa ja lisää se ricotan joukkoon. Yhdistä paahtuneet kurpitsat, pasta ja ricottakastike. Tarjoa kurpitsapasta heti.
Vinkki! Pastan keittoajan kanssa kannattaa olla tarkkana. Pakkauksessa on aina keittoaikasuositus. Italialaiset vähentävät pakkauksen ajasta vielä minuutin tai kaksi, silloin pasta on heidän mielestään täydellisen ”al dente”.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 8/2020.
Lue myös: Keitä pasta kuin italialaiset – kiinnitä huomiota näihin 3 kohtaan
Lue Anna.fi: Bataatti-rucolapasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kurpitsapasta