Kurpitsapasta on herkullinen ja helppo. Kastike tehdään ricottajuustosta. Kuva: Mirva Kakko
Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Kurpitsapasta

Kurpitsapasta yhdistää makeaksi paahdetun kurpitsan ja pehmeän pinaatti-juustokastikkeen. Sanonta "Kaikki on parempaa paahdettuna" pitää ehdottomasti paikkansa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kurpitsapasta

400 g pastaa
suolaa keitinveteen
1 myskikurpitsa
4 rkl oliiviöljyä
2 tl yrttimausteseosta esim. Provencen
250 g ricottajuustoa
150 g pakastepinaattia sulatettuna
20 g parmesaanijuustoa
1 tl suolaa
2 dl pastan keitinvettä
Mainos

Valmistusohje

  1. Kurpitsapasta valmistuu helposti näin. Kuori ja kuutioi yksi myskikurpitsa suupalan kokoiseksi kuutioksi. Pyörittele palat neljässä ruokalusikallisessa oliiviöljyä ja kahdessa teelusikallisessa yrttimausteseosta. Paista kurpitsakuutioita 230-asteisessa uunissa uunin ylätasolla noin 20 minuuttia.
  2. Laita pastavesi kiehumaan ja mausta se runsaalla suolalla. Keitä 400 grammaa pastaa pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Sekoita kulhossa yksi purkki eli 250 grammaa ricottajuustoa ja 150 grammaa sulatettua pinaattia. Raasta 20 grammaa  parmesaanijuustoa ja sekoita se joukkoon. Mausta yhdellä teelusikallisella suolaa.
  4. Siivilöi pasta, ota keitinvettä talteen pari desilitraa ja lisää se ricottan joukkoon. Yhdistä paahtuneet kurpitsat, pasta ja ricottakastike. Tarjoa kurpitsapasta heti.

VINKKI: Pastan keittoajan kanssa kannattaa olla tarkkana. Pakkauksessa on aina keittoaikasuositus. Italialaiset vähentävät pakkauksen ajasta vielä minuutin tai kaksi, silloin pasta on heidän mielestään täydellisen ”al dente”.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 8/2020.

Katso myös: Keitä pasta kuin italialaiset – kiinnitä huomiota näihin 3 kohtaan

Anna.fi/ruoka: Bataatti-rucolapasta

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kurpitsapasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X