Kuusenkerkkäsuola
Kuusenkerkkäsuola antaa villin vivahteen monille kesäruoille. Kokeile kuusenkerkkäsuolaa kalan maustamiseen tai munakkaiden viimeistelyyn.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Kuusenkerkkäsuola
- ½ dl kuusenkerkkiä
- 2 rkl sormisuolaa
Valmistusohje
Kuusenkerkkäsuola valmistuu helposti näin
- Nosta puoli desilitraa puhtaita kuusenkerkkiä sekä kaksi ruokalusikallista sormisuolaa teholeikkuriin. Aja tasaiseksi.
- Levitä lautaselle kuivumaan. Purkita kuusenkerkkkäsuola täysin kuivahtaneena. Väri haalenee kuivahtaessa.
Vinkki! Tiesithän, että kuusenkerkät eivät kuulu jokamiehenoikeuksiin. Kysy maanomistajalta lupa niiden keräämiseen.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/2020.
Lue myös: Kuusenkerkkä on villiyrttien kuningas – kuusenkerkkäsiirappi ja pikkelöinti onnistuvat helposti
Lue myös Anna.fi: Kuusenkerkkäjäätelö
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kuusenkerkkäsuola