Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kuusenkerkkäsuola

Kuusenkerkkäsuola antaa villin vivahteen monille kesäruoille. Kokeile kuusenkerkkäsuolaa kalan maustamiseen tai munakkaiden viimeistelyyn.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Kuusenkerkkäsuola

  • ½ dl kuusenkerkkiä
  • 2 rkl sormisuolaa

Valmistusohje

Kuusenkerkkäsuola valmistuu helposti näin

  1. Nosta puoli desilitraa puhtaita kuusenkerkkiä sekä kaksi ruokalusikallista sormisuolaa teholeikkuriin. Aja tasaiseksi.
  2. Levitä lautaselle kuivumaan. Purkita kuusenkerkkkäsuola täysin kuivahtaneena. Väri haalenee kuivahtaessa.

Vinkki! Tiesithän, että kuusenkerkät eivät kuulu jokamiehenoikeuksiin. Kysy maanomistajalta lupa niiden keräämiseen.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/2020.

Lue myös: Kuusenkerkkä on villiyrttien kuningas – kuusenkerkkäsiirappi ja pikkelöinti onnistuvat helposti

Lue myös Anna.fi: Kuusenkerkkäjäätelö


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuusenkerkkäsuola

Sinun täytyy kommentoidaksesi.