Reseptit
4
Kiitos

Kvinoasalaatti appelsiinilla ja fetajuustolla

Raikas ja ruokaisa kvinoasalaatti höystetään pirteällä appelsiinilla ja suolaisella fetajuustolla. Tarjoa kvinoasalaatti esimerkiksi uunibroilerin lisukkeena.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kvinoasalaatti appelsiinilla ja fetajuustolla:

1 1/2 dl kvinoaa
3 dl vettä
1 kurkku
2 appelsiinia
2 rkl hienonnettua tuoretta minttua
1 1/2 rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunan puristettu mehu
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1 ps (80 g) babypinaattia
200 g fetajuustoa

Valmistusohje

1. Nosta 1 1/2 kvinoaa tiheään siivilään ja huuhtele huolellisesti kuumalla vedellä. Kaada kvinoa puhtaaseen kiehuvaan veteen. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Valuta kvinoa.

2. Kuori kurkusta kevyesti vihreä osa ja paloittele. Fileoi 2 appelsiinia kalvottomiksi ja paloittele hedelmäliha. Sekoita kulhossa kvinoa, kurkku ja appelsiinit. Sekoita joukkoon 2 rkl hienonnettua minttua, 1 1/2 rkl oliiviöljyä ja purista mukaan puolikkaan sitruunamehu. Mausta ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria.

3. Kääntele varovasti mukaan 80 g pinaatinlehtiä ja levitä salaatti tarjoiluvadille. Murenna joukkoon 200 g fetajuustoa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/18.

Katso myös: Proteiinipitoinen kvinoa on täyttä ravintoa – katso 3 maukasta reseptiä

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kvinoasalaatti appelsiinilla ja fetajuustolla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X