Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kvinoasalaatti appelsiinilla ja fetajuustolla

Raikas ja ruokaisa kvinoasalaatti höystetään pirteällä appelsiinilla ja suolaisella fetajuustolla. Tarjoa kvinoasalaatti esimerkiksi uunibroilerin lisukkeena.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kvinoasalaatti appelsiinilla ja fetajuustolla:

  • 1 ½ dl kvinoaa
  • 3 dl vettä
  • 1 kurkku
  • 2 appelsiinia
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta minttua
  • 1 ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ sitruunan puristettu mehu
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 1 ps (80 g) babypinaattia
  • 200 g fetajuustoa

Valmistusohje

1. Nosta 1 1/2 kvinoaa tiheään siivilään ja huuhtele huolellisesti kuumalla vedellä. Kaada kvinoa puhtaaseen kiehuvaan veteen. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Valuta kvinoa.

2. Kuori kurkusta kevyesti vihreä osa ja paloittele. Fileoi 2 appelsiinia kalvottomiksi ja paloittele hedelmäliha. Sekoita kulhossa kvinoa, kurkku ja appelsiinit. Sekoita joukkoon 2 rkl hienonnettua minttua, 1 1/2 rkl oliiviöljyä ja purista mukaan puolikkaan sitruunamehu. Mausta ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria.

3. Kääntele varovasti mukaan 80 g pinaatinlehtiä ja levitä salaatti tarjoiluvadille. Murenna joukkoon 200 g fetajuustoa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/18.

Katso myös: Proteiinipitoinen kvinoa on täyttä ravintoa – katso 3 maukasta reseptiä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kvinoasalaatti appelsiinilla ja fetajuustolla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.