Proteiinipitoinen kvinoa on täyttä ravintoa – 3 maukasta reseptiä

Kvinoakasvin syötävissä siemenissä on lähes kolme kertaa enemmän proteiinia kuin perunassa. Gluteenittomuutensa ansiosta maukkaat ryynit sopivat myös keliaakikoille. Tutustu kvinoaan ja ihastu!

Maukas kvinoapuuro on mainio aamu- tai välipala, kun kaipaat hieman arjen luksusta ja vaihtelua perinteisille puuroille. Puuro saa makua kuivatuista aprikooseista ja karpaloista sekä ripauksesta ruokokidesokeria. Vartin keittämisen jälkeen puuro saa hautua vielä hetken kannen alla. Annoksen pinnalle ripotellaan pistaasirouhetta ja seesaminsiemeniä, ja herkku on valmis nautittavaksi.

kvinoa-nokkossalaatti

Ruokaisa kvinoa-nokkossalaatti on helppo ja huoleton lounaseväs. Kvinoaryynit huuhdotaan, keitetään ja jäähdytetään. Mukaan lisätään papuja tai parsaa sekä miniluumutomaatteja. Kevään kunniaksi salaatti saa makua nuorista nokkosista, jotka ryöpätään ennen salaattiin lisäämistä poltteluvaaran välttämiseksi. Herkullinen kokonaisuus viimeistellään raikkaalla kastikkeella, jossa maistuvat sitruuna, punasipuli ja cashewpähkinät.

Kasvispihvit_ja_kvinoaa

Maukkaat kasvis-halloumipihvit ja kvinoa-porkkanasalaatti tuovat Välimeren tuulahduksen ruokapöytään. Salaatin valmistus aloitetaan kvinoan ja porkkanoiden keittämisellä. Joukkoon lisätään paahdettuja pinjan- ja fenkolinsiemeniä sekä sitruunamehua. Salaatin jäähdyttyä joukkoon sekoitetaan tuoretta minttua ja lehtipersiljaa. Kasvishalloumipihvit valmistetaan porkkanasta, kesäkurpitsasta ja halloumijuustosta, jonka minttuinen makuvivahde tuo mukavan säväyksen kasvispihveihin.

Kokeile myös couscousia ja spelttiä:
Jauhelihatagine ja couscous
Lohi-couscoussalaatti
Spelttiblinit
Spelttipuuro uunissa
Juures-spelttikierteet
Ruoka.fi: Spelttirisotto
Speltti sopii leipään ja puuroon

Keskustelu

Kommentoi juttua: Proteiinipitoinen kvinoa on täyttä ravintoa – 3 maukasta reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X