Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lämmin perunasalaatti

Lämmin perunasalaatti tehdään uusista perunoista ja maustetaan sitruunaisella öljykastikkeella, johon valkosipuli tuo säväyksen.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6 annosta

Ainekset

Lämmin perunasalaatti

  • 1 kg pieniä uusia perunoita
  • vettä
  • suolaa
  • tilliä

kastike:

  • 1 kpl sitruuna
  • 4-5 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 1-3 tl sinappia
  • 1-2 kpl valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • lehtipersiljaa
  • (ruohosipulia, kevätsipulia)

Valmistusohje

Lämmin perunasalaatti tehdään näin:

Lämmin perunasalaatti on parhaimmillaan, kun teet sen uusista perunoista.

  1. Pese uudet perunat hyvin ja laita kypsymään suolalla ja tillillä varsilla maustettuun kiehuvaan veteen. Perunat kypsyvät koosta riippuen 12-15 minuutissa. Kaada kypsistä perunoista vesi pois ja nosta hetkeksi takaisin kuumalle levylle, niin perunoista haihtuu kosteutta pois. Poista tillinvarret.
  2. Raasta hyvin pesty sitruuna ja purista siitä mehu. Hiero murskattu valkosipulinkynsi suolan kanssa hienoksi. Lisää sinappia, sitruunan raastettu kuori ja vähitellen öljyä. Mausta mustapippurilla ja sitruunamehulla. Kaada kastike kuumien perunoiden päälle. Lisää hienonnettua tilliä, ruohosipulia tai kevätsipulia. Tarjoa kuumana tai kylmänä salaattina esimerkiksi grillatun kalan tai broilerin kanssa.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Perunasalaatin voi tehdä monella tapaa – näistä herkkuresepteistä jokainen löytää suosikkinsa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lämmin perunasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.