Reseptit
yli 60 min

Himahella

Lampaanpaisti italialaisittain

Ainekset

Lisää kauppalistalle
n. 3 kg lampaanviulu tai paisti
2-4 valkosipulinkynttä

kuorrutus:

100 g voita
1 dl korppujauhoja
1 dl silputtua (lehti)persiljaa
2-7 valkosipulinkynttä
1 rkl suolaa
½ sitruunan mehu
1 sitruunan raastettu kuori
Lisäksi:
1-2 kiloa juureksia (perunaa, lanttua, porkkanaa, naurista)
suolaa, pippuria, öljyä, rosmariinia

Valmistusohje

1. Puhdista lampaanviulu poistamalla siitä nahka ja ylimääräinen rasva.

2. Suikaloi valkosipulinkynnet ja pistele niitä lammaspaistiin veitsen avulla.

3. Tee huoneenlämpöisestä voista, korppujauhoista, lehtipersiljasta ja sitruuna mehusta ja raastetusta kuoresta tahna monitoimikoneessa.

4. Levitä tahna viulun pinnalle. Anna viulun maustua viileässä seuraavaan päivään.

5. Pane viulu 10 minuutiksi 250-asteiseen uuniin, jotta se saa hieman väriä pintaansa. Alenna lämpötila 125 asteeseen.

6. Kun paisti on ollut uunissa noin tunnin, lisää uunipannulle paloitellut, öljyssä pyöräytetyt juurekset.

7. Paisti on täysin kypsää, kun lihalämpömittari näyttää 82 astetta. Liha jää hieman punertavaksi kun sisälämpötila on noin 70 astetta.

6. Kääri paisti folioon 15 minuutiksi vetäytymään ennen viipalointia.

7. Tarjoa paisti uunijuuresten kanssa.

Katso videolta kuinka lampaanpaisti valmistuu!

 

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lampaanpaisti italialaisittain

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X