
Lanttuleipä
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 2 dl vettä
- 1.5 dl maltaita
- 2 dl vettä
- 50 g hiivaa
- 500 g lanttu- tai juuressosetta (Pirkka)
- 1.5 dl siirappia
- 1 rkl suolaa
- 1 tl inkivääriä
- 1 rkl pomeranssinkuorta
- 1 tl neilikkaa
- 0.5 dl juoksevaa rasvaa
- 3 dl ruisjauhoja
- noin 8 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Sekoita maltaat ja 2 dl vettä. Anna maltaiden turvota noin 8 tuntia tai yön yli.
2. Lisää lämmin vesi ja murenna seokseen hiiva. Lisää muut ainekset ja alusta taikina. Anna taikinan kohota puolisen tuntia.
3. Alusta taikinaa kulhossa ja jaa se kahteen voideltuun leipävuokaan. Anna kohota 15 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa tunnin ajan. Voit sivellä leivät siirappivedellä, katso punajuurileipä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lanttuleipä